USUSRET KONFERENCIJI

Shift Meetup ugostio direktora Techstarsa

26.05.2015 u 14:15

Bionic
Reading

Na 'Shift Meetupu' KJ Singh govorio je o trenutačnom stanju tržišta kapitala, objasnio je zašto su javna tržišta kapitala bitna za ulagače, zašto VC fondovi traže tako visoke povrate te kako alocirati vlastite novce nakon zarade

Prvi 'Shift Meetup' poslužio je kao zagrijavanje za nadolazeću konferenciju Shift, koja će biti održana 11. i 12. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Očekuje se više od tisuću sudionika.

'Meetup' je prošao u znaku investicijskih fondova. Glavno predavanje održao je KJ Singh, direktor akceleratora TechStars. Vrijednost njihovih dosadašnjih investicija je premašila milijardu dolara. KJ kao aktualni direktor pretražuje i nadzire stotine startupova te kroz programe svoje tvrtke savjetuje kompanije oko izgradnje proizvoda, tržišta, prikupljanja novčanih sredstava i ostalih strateških pitanja.

Na 'Shift Meetupu' govorio je o trenutačnom stanju tržišta kapitala, objasnio je zašto su javna tržišta kapitala bitna za ulagače, zašto VC fondovi traže tako visoke povrate te kako alocirati vlastite novce nakon zarade.


Od hrvatskih tvrtki TechStars je za sada uložio u splitski startup Codeanywhere, koji je u godinu dana nakon te investicije udvostručio broj zaposlenika. Predavanje o iskustvu prolaska kroz TechStars održao je suosnivač Codeanywherea, Vedran Jukić, koji je okupljene pobliže upoznao s procesima kroz koje je njegov tim prolazio za vrijeme prošlogodišnjeg boravka u Americi pod okriljem TechStarsa.

Nije nedostajalo ni pitanja nakon samih predavanja na koje su govornici strpljivo odgovarali.

Više:Shift