WEBSITES FROM HELL

Hrvatska predsjednica ima web iz pakla!

30.05.2015 u 17:14

Bionic
Reading

Web Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović našao se u neslavnom izboru najružnijih na čitavom internetu

Dok drugi traže najbolje i najljepše izdanke web dizajna i programiranja, ekipa sa stranice Websites from Hell krenula je u drugom smjeru: posvetila se izvlačenju na svjetlo dana najgoreg što internetska bespuća mogu ponuditi. Tako je nastala kompilacija koja broji više stotina web stranica koje izgledaju kao da su izašle iz noćne more.

Kandidate za uvrštavanje predlažu posjetitelji. Nema puno pravila i ograničenja - jedini uvjet koji treba zadovoljiti jest taj da je stranica zbilja grozno dizajnirana i posložena. Prednost će dobiti one koje koje pretjerano koriste gifove i frejmove, applete u Javi kao navigaciju ili dugu kao ilustraciju u pozadini.

Stranica hrvatske predsjednice tako se našla u društvu s hororima kao što su omfgdogs.com ili yvettesbridalformal.com. Nije jedina - domena.hr zastupljena je u ovom trenutku s još pet predstavnika.


No, od njih pet četiri su u međuvremenu promijenili i/ili unaprijedili svoj web (foto-studio-kobra.hr, huzp.hr, slunj.hr i tz-delnice.hr) i moguće je kako će biti uklonjeni tijekom prve iduće revizije. Ne bi se, doduše, kladili da će se to dogoditi s fotografskim web odredištem jer nam se ne čini da je promjena bila na bolje.

A i to što su jedan mali grad i turistička zajednica u stanju poraditi na web prezentaciji dok ured dužnosnice koja predstavlja ovu državu u svijetu to nije govori puno samo za sebe.