NOKI JE VRLO POPULARAN

Stiže i pametna brava za Europljane

30.05.2015 u 08:18

Bionic
Reading

Pametnu bravu Noki oglašavaju kao prvu pametnu bravu za Europljane. Nije riječ o najinovativnijem proizvodu na svijetu ili nečem posebno novom - no zanimanja za gadget kojim se dom može otključati zahvaljujući GPS, Wi-Fi i Bluetooth tehnologijama ne nedostaje

Štoviše, od traženih 125 tisuća eura na Kickstarter kampanji, projekt je u trenutku pisanja teksta prikupio već 250 tisuća eura, uz tridesetak preostalih dana. Među najvažnijim prednostima ovog dodatka za domove je činjenica da se korisnici više ne moraju brinuti o ključevima, jer ih već imaju - u obliku pametnog telefona i pripadajuće Noki aplikacije.

'Noki je prva pametna brava proizvedena u Europi i namijenjena tom tržištu. Za svega nekoliko minuta dom može biti opremljen ovim dodatkom za već postojeće brave, bez potrebe za mukotrpnim sastavljanjem', pišu autori.


Ovaj gadget je u stanju otključati vrata automatski kada im korisnik prilazi, a dom drži zaključanim sve dok to vlasnik želi. Štoviše, moguće je prijateljima i obitelji podijeliti virtualne ključeve, kojima će i oni moći ući u stan po želji. Tvorci dodatka Noki tvrde da je sustav siguran poput bankarskog:

Za ugrabiti Noki dodatak, sad je već potrebno izdvojiti 139 eura (oko 1.050 kuna), no čini se da zainteresiranih itekako ima