ETO PRILIKE

Pogledajte TED uživo u zagrebačkom Travnom

22.05.2015 u 07:55

Bionic
Reading

U četvrtak, 28. svibnja, u Zagrebu će biti održan 'TEDxMaksimirWomen', događanje koje je dijelom globalne konferencije 'TEDWomen'. Tema je 'Momentum', ono što nas pokreće i potiče na promjene, na stvaranje i koračanje prema naprijed

Trodnevna konferencija 'TEDWomen' bit će održana u Montereyu (Kalifornija, SAD). Bit će popraćena s još oko 250 događanja 'TEDxWomen' u preko 100 zemalja svijeta. Kod nas jedno od tih događanja organizira TEDxMaksimir.

Govornici će zajedno s publikom istraživati što nas to tjera naprijed i gdje i kako pronaći tu iskru koja nas potiče da se pokrenemo. Ovim događajem tedovska zajednica želi proširiti ideju o uspješnoj ženi današnjice koja kroz momentum pokreće sebe i druge oko sebe te na taj način doprinosi svijetu u kojem živimo danas.


'TEDxMaksimirWomen: Momentum' bit će održan u KUC Travno u Zagrebu, s početkom u 17:30 sati. Nastupit će Dijana Kobas Dešković, Diana Tomić, Diana Pečkaj Vuković, Ivana Matić i Tomislav Ramljak. Kao glazbeni gosti nastupaju pojavit će se operna pjevačica Vlatka Burić Dujmović i Lines and Colours. Posjetitelje u Zagrebu očekuje i prijenos uživo prvog dijela globalne konferencije 'TEDWomen'.

TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja. Započevši kao četverodnevna konferencija u Kaliforniji 1984. godine, TED je narastao u potporu onima u svijetu razmjenjuju ideje s više inicijativa. Tijekom konferencije brojne poznate i manje poznate osobe često drže zanimljiva predavanja i prezentacije, koja su kasnije besplatno dostupna na web odredištu www.TED.com

TEDxMaksimir je najstariji aktivni TED-ov tim u Hrvatskoj - postoji kontinuirano od 2011. godine. Iza sebe ima 11 događanja TEDx na šest različitih lokacija s pedesetak govornika i oko 1.200 posjetitelja. TEDxMaksimir događaji su neprofitni, a cjelokupan tim koji realizira događaje angažira se volonterski. Nijedan govornik ili glazbeni izvođač ne prima honorar za svoj nastup.