KONFERENCIJA ZA ANDROID

Za idući Droidcon sprema se hakiranje hotela

22.05.2015 u 07:55

Bionic
Reading

Zagrebačko izdanje konferencije posvećene Androidu bit će neko vrijeme jedino regionalno okupljanje te vrste na kojem se Googleov operativni sustav i platforma te stvara globalna mreža za programere, dizajnere i tvrtke

Prvo izdanje 'Droidcona' u Zagrebu okupilo je 38 predavača i oko 400 sudionika - programera, dizajnera i ostalih stručnjaka. To je ohrabrilo organizatore u njemačkoj tvrtci Troido, pa su već sad najavili iduću konferenciju.

Bit će održana od 27. do 29. travnja 2016. godine u hotelu Antunović, a očekuje se da će broj sudionika premašiti 500. Nemojte poslije reći kako vas nismo na vrijeme obavijestili.

Zagrebački Droidcon trebao bi biti tijekom nekoliko idućih godina jedini u regiji, iako su navodno u gradovima poput Beograda bili zainteresirani za organizaciju konferencije ovog tipa. Prema procjenama organizatora, u Hrvatskoj ima 90 do 100 tvrtki koje zapošljavaju programere za Android.


Osim duljeg trajanja i većeg broja posjetitelja, Droidcon 2016 imat će i ponešto drukčiju koncepciju. 'Prvog dana droidcona, 27. travnja, bit će održan hackaton s temom 'Hack the hotel', tijekom kojeg će 30 do 50 sudionika dobiti zadatak osmisliti inovativno rješenje koje bi gostima moglo uljepšati njihov boravak u hotelu. Glavni sponzor hackatona bit će njemački start-up Aconno, koji će u ovu svrhu ustupiti svoju IoT platformu za koju će sudionici razvijati rješenja', najavio je Miroslav Šimudvarac, osnivač i vlasnik tvrtke Troido.

Preostala dva dana konferencije bit će posvećena predavanjima, na kojima će među glavnim temama biti novosti vezane za nove platforme na Androidu, testiranja programa i slično. Kako će do tada Android već biti rašireniji i u automobilima, bit će govora i o tome.