TIM COOK REČE 'NE'

Ne, Apple neće predstaviti vlastiti televizor

19.05.2015 u 15:36

Bionic
Reading

Godinu za godinom, nove glasine vezane uz mogući TV uređaj iz Applea nizale su se bez konkretnih podataka - ili opipljivog rezultata. Po svoj prilici, čini se kako će stvar tako ostati još duže vremena. Wall Street Journal navodi kako nema nikakve šanse da takav proizvod ugleda svjetlo dana, jer je Tim Cook prekinuo razvoj uređaja još prije godinu dana

I dok investitor Carl Icahn i dalje smatra kako će Apple vlastiti smart TV proizvod otkriti u 2016., izvori za WSJ navode kako je to jednostavno nemoguće. 'Apple je tražio inovacije u tom segmentu kako bi opravdao postojanje TV uređaja pod tim brandom (...) ipak, niti jedna od razmatranih opcija nije zadovoljila Appleove šefove kako bi se uključili u vrlo konkurentno tržište TV-a', piše WSJ.

Icahn je pak objavio otvoreno pismo čelniku Applea, u kojem stoji da će nakon 'godina glasina' prezentirati TV 2016. godine, ali i električni automobil 2020. godine. Ovaj investitor smatra da će po ulasku na TV tržište Apple s dva modela (55" i 65") UHD TV uređaja prodati 10 milijuna jedinica uz prihode od 15 milijardi dolara.


2007. godine IT div iz Cupertina je otkrio Apple TV - mali set-top-box za streaming materijala na vezani TV uređaj. U biografiji Stevea Jobsa je otkriveno kako je ovaj vizionar htio kreirati 'integrirani TV uređaj s velikom lakoćom korištenja' te da je 'konačno shvatio kakvo korisničko sučelje za TV treba biti'. Godinama nakon, novi čelnik kompanije Tim Cook otkrio je kako Apple i dalje ima velike planove za TV svijet, no šanse su da je to vezano isključivo uz vezane servise, a ne hardver.

Apple je neko vrijeme radio i na vlastitim tehnologijama zaslona, uključujući i one prozirne, no Samsung, LG, Sharp i drugi bitniji igrači u tom svijetu itekako imaju što za reći, a inovacije su teške u tako konkurentnom segmentu.