NOVE ELEKTRONIČKE KONCEPCIJE

Mogu li bespilotne letjelice biti u službi umjetnosti?

19.05.2015 u 13:51

Bionic
Reading

Radionica ‘Kompleksni leteći elektronički objekti – zračni performans’ Uroša Todorovića Mikšaja i Damira Prizmića održat će se 27. i 28. lipnja u Radioninom labu na Krugama 48/2. Radionica je organizirana u sklopu godišnjeg porgrama pod nazivom Nove elektroničke koncepcije

Radionica inženjera Uroša Todorovića Mikšaja i dizajnera Damira Prizmića bavit će se kompleksnim letećim objektima – sve prisutnijom svakodnevnom uporabom dronova s ciljem njihove primjene u umjetničkim instalacijama i javnim intervencijama. Uz osnove aeronautike i fizike, polaznici radionice će sudjelovati u postavljanju zadataka letećim objektima, te na kraju radionice kreirati zračni performans.

Uroš Todorović Mikšaj diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje trenutno dovršava doktorski rad iz radiokomunikacija. Aktivni je član i tajnik Astronomskog astronautičkog društva Zagreb gdje radi kao voditelj tečaja astronomije i terenskih astronomskih promatranja. Na Zvjezdarnici Zagreb drži popularna predavanja iz područja satelitskih navigacijskih sustava, zrakoplovno-svemirskih nesreća i stratosferskih istraživanja. Aktivan je pilot parajedrilice, osnivač i predsjednik Aerokluba Flyway. U sklopu stratosferskih istraživanja ističe se radom na projektu prijenosa HD slike WLAN-om s najveće visine iznad površine Zemlje (30781m). Voditelj je niza radionica stratosferskih istraživanja za srednjoškolce. Član je Radio kluba Kaštilac.

Damir Prizmić je diplomirao na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Područja interesa i rada uključuju vizualne komunikacije, dizajn izložbi i interakcija, spekulativni dizajn i tehnologiju. Rado surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja eksperimenta i učenja. U dosadašnjem radu bavio se i s low-tech letećim objektima, te je vodio više radionica za djecu i odrasle (Dan-D, Urban IxD, HDD, Radiona…). Aktivan je član i jedan od osnivača udruge Radiona, te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Radionica će se održati 27. i 28. lipnja 2015., od 12 do 18 sati, uz maksimalni broj od 12 polaznika.

Radionica je otvorena za sve, a prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 19. lipnja točno u ponoć. Prilikom prijave potrebno je napisati nekoliko rečenica o sebi te navesti i razloge prijave.

Kotizacija za radionicu iznosi 100 kn članovima Radione, nezaposlenima, učenicima, srednjoškolcima, studentima i umirovljenicima dok svi ostali plaćaju 150 kn.