ZA POHVALU

Hrvatska učiteljica među najboljim obrazovnim inovatorima

06.05.2015 u 14:40

Bionic
Reading

Lidija Kralj bila je dijelom tima koji je osvojio priznanje izgradnju učiteljskih kompetencija natjecanja 'Global Educator Challenge' u sklopu Microsoftove konferencije posvećene obrazovanju

Kralj je sudjelovala je u Microsoftovoj konferenciji 'E2 Global Educator Exchange', održanoj prošlog tjedna u Redmondu u Sjedinjenim Državama.

Kralj je profesorica matematike i informatike iz osnovne škole Veliki Bukovec. Sedam godina vodi nacionalnu kampanju 'Sigurniji internet za djecu i mlade' udruge učitelja i nastavnika 'Suradnici u učenju', koji je osvojio nagradu za najbolji europski projekt za sigurniji internet, a na konferenciji predstavila je projekt razvoja školskog kurikuluma 'Sigurnost djece na internetu'.

Bila je jedna od 300 učiteljica i učitelja iz 87 zemalja koji su bili sudionicima konferencije.


U sklopu konferencije održano je i natjecanje 'Global Educator Challenge' tijekom kojeg je Kralj s timom kolega iz Južne Afrike, Kanade, Kine i Singapura osmislila projekt 'Personalizirana hrabrost' kojim žele pomoći učenicima da se suoče sa svojim strahovima i nadiđu ih.

Projekt je nagrađen priznanjem za izgradnju učiteljskih kompetencija natjecanja 'Global Educator Challenge'.

'Moja osobna misija je povećati razinu digitalne pismenosti učenika i pripremiti ih za cjeloživotno obrazovanje. Poticanjem kreativnosti i izražavanja kroz stvaranje digitalnih sadržaja pripremamo učenike za svakodnevne interakcije s ICT sektorom.

Sva djeca bi trebala dosegnuti minimalni standard i steći iskustvo i znanje u području rizičnog i sigurnog korištenja interneta te novih internetskih tehnologija.

Djeca bi trebala biti pripremljena za korištenje računala i interneta, dobiti savjete primjerene njihovoj dobi s naglaskom na vidljivosti i dostupnosti njihovih osobnih podataka na internetu, raznim lošim i štetnim posljedicama online komunikacije, uz poticanje kreativnosti i cjeloživotnog učenja uz pomoć istraživanja i učenja putem interneta', rekla je Kralj.

Profesorica Kralj je u Redmondu također položila i ispit 'Microsoft Certified Educator' kojim pokazuje kompetencije, vještine i stavove za korištenje tehnologije u obrazovanju.