NATJECANJE

Shift pobjedničkom startupu nudi 10.000 dolara

05.05.2015 u 14:36

Bionic
Reading

Bliži se rok do kojeg možete prijaviti svoj projekt i izboriti priliku za predstavljanje akceleratorima poput TechStarsa, Y Combinatora te 500 Startupsa

Službeno su otvorene prijave za 'Shift Challenge', natjecanje startupova koje će biti održano u sklopu konferencije 'Shift', tijekom kojeg će se 24 startup tima boriti za glavnu nagradu u iznosu od 10 tisuća dolara

Prijave možete poslati do 17. svibnja putem službene web stranice konferencije 'Shift'. Kandidati koji uđu među 24 najbolja bit će obaviješteni e-mailom najkasnije do 24. svibnja.

Finalisti natjecanja imat će priliku svoje ideje predstaviti pred gotovo 1.200 posjetitelja te predstavnicima TechCruncha, Y Combinatora, 500 Startupsa, Techstarsa, Mashablea, Union Square Venturesa i mnogih drugih.


Y-Combinator je iznjedrio globalno uspješne tvrtke poput reddita, Airbnba i Dropboxa, dok se među tvrtkama koje su stekle milijune zahvaljujući Techstarsu nalaze imena kao što je Filtrbox, IntenseDebate i SendGrid.

Natjecanje je podijeljeno u dva dijela. Prvi dio, 'Challenge day', bit će zatvoren za javnost i održan 9. lipnja u Muzeju Grada Splita. Tom će prilikom domaći i svjetski stručnjaci podučiti startupe trikovima potrebnima za privlačenje investicija, a startupovi će nakon mentorskih sastanaka jedan-na-jedan održati probni krug predstavljanja.

Finalne prezentacije ideja i projekata bit će održane tijekom konferencije 'Shift' 11. i 12. lipnja. Nakon završne runde bit će odabrana tri najbolja startupa. Tim koji osvoji prvo mjesto kući će ponijeti 10 tisuća dolara. Za drugo mjesto predviđena je nagrada u iznosu od tri tisuće dolara, a startup koji osvoji treće mjesto može računati na dvije tisuće dolara.

Više:Shift