NOVITETI

Upoznajte najmanji novi Acerov hibridni notebook

02.05.2015 u 10:16

Bionic
Reading

Aspire R 11 ima jedinstvenu šarku s mogućnošću zaokreta od 360 stupnjeva, koja bi trebala omogućiti gladak prijelaz iz jednog od četiri načina rada u drugi, a može i automatski prilagoditi razinu zvuka, ovisno o tome kako je zaslon postavljen

Sa zaslonom dijagonale 11,6 inča (29,4 centimetra), Aspire R 11 najmanji je model među novitetima u seriji hibridnih notebookova. Zaslon je HD, osjetljiv na dodir, s Corningovim staklom Gorilla i tehnologijom Zero Air Gap.

Pogone ga Intelovi procesori, podržani s do osam GB DDR3L RAM-a i Intelovom HD grafikom. Čvrsti disk može imati kapacitet do jednog terabajta. Dolazi s ugrađenom Acerovom web kamerom Crystal Eye HD, čitačem kartica SD, utorima za USB 2.0 i 3.0 te za HDMI i VGA. Podržavat će besplatnu nadogradnju na Windows 10.


Ugrađeni touchpad Precision, između ostalog, omogućava upravljanje pokretima kao što su pinch-to-zoom, potez prstom i skrolanje. Baterija bi trebala osigurati do osam sati autonomije.

Opremljen je tehnologijom BluelightShield za smanjenje naprezanja oka smanjenjem emisije plavog svjetla u četiri načina rada. Dolazi s novim izdanjem audio tehnologije TrueHarmony, u kojem su zvučnici s papirnom dijafragmom i prilagođenim ekvilajzerom.

Aspire R 11 bit će dostupan od lipnja, s početnom cijenom od 349 eura (oko 2.700 kuna).