APETITI RASTU

Xiaomi ima smartphone izvrsnih mogućnosti i pristupačne cijene

27.04.2015 u 06:59

Bionic
Reading

Svega 200 američkih dolara (1.400 kuna) bit će potrebno izdvojiti za Xiaomijev najnoviji smartphone uradak Mi 4i, kojim namjeravaju u većem omjeru ugrabiti srednji tržišni segment

Kompanija koja je nedavno oborila svjetski rekord u broju prodanih mobitela želi učvrstiti svoju tržišnu poziciju, a novi model se oslanja na lanjsku perjanicu Mi 4. Potez se čini vrlo opravdanim, s obzirom na nevjerojatan rast kompanije proteklih nekoliko godina. 2014. godine su isporučili nešto više od 61 milijun pametnih telefona, a za ovu godinu planiraju dosegnuti 100 milijuna prodanih jedinica.

Mi 4 je 5-inčni smartphone, sa zaslonom razlučivosti 1080p te impresivnom 13-megapikselnom kamericom poznatom s modela Mi Note. U kućištu debljine svega 7,8 milimetara i mase 130 grama, nalazi se Qualcommov Snapdragon 615, koji donosi osam 64-bitnih procesorskih jezgri, uparenih s 2GB radne memorije i 16GB spremišnog prostora, kao i baterijom od 3.120 mAh. Mi 4i predstavljen u Indiji je dual-SIM varijante i stiže s 4G/LTE podrškom za obje kartice.


Xiaomi planira uređaj prilagoditi mnogim tržištima, posebno sa softverske strane priče. Tako će uređani prodani u Indiji posjedovati Visual IVR, dok za druga tržišta za sada nema mnogo informacija. Po početku prodaje krajem ovog mjeseca, Mi 4i će biti dostupan u pet boja kućišta i za sada će činiti glavni dio ponude uz Mi Note phablet.

Xiaomi otkrio smartphone izvrsnih mogućnosti i pristupačne cijene