IZ SERIJE K

ASUS otkrio dva nova prijenosnika za svakodnevni rad, igranje i video

24.04.2015 u 06:55

Bionic
Reading

14-inčni K401 i 15-inčni K501 su tanki i lagani prijenosnici minimalističkog dizajna namijenjeni za svakodnevni rad, uživanje u video sadržajima, ali i igranje zahvaljujući snažnim grafičkim čipovima. ASUS priopćava kako oba modela pokreću Intel Core i7 procesori upareni s NVIDIA GeForce GTX 950 grafikom

Kompanija je i u novim prijenosnicima odlučila prenijeti kvalitetu aluminijskog dizajna, kojim su prijenosnici istovremeno zadržali malu masu (1,65kg i 2,0kg) i zadržali čvrstu konstrukciju. Oba modela prijenosnika također donose FullHD zaslone s LED pozadinskim osvjetljenjem.

Što se ostatka hardvera tiče, prijenosnici K serije mogu biti opremljeni SSD pogonom od 128GB ili 256GB, ali je standard uobičajeni HDD od 500GB do 1TB spremišnog prostora. Prijenosnike je moguće opremiti i s do 12GB radne memorije (standard je 4GB), a donose još i po dva USB 3.0 i 2.0 priključka i gigabitni Ethernet.

ASUS IceCool tehnologija u oba modela osigurava da se ni pri intenzivnim zadaćama prijenosnici neće ugrijati više od 35 stupnjeva na dlanovima. To je moguće i zbog jedinstvenog rasporeda internih komponenti, a 15-inčni model ima i poseban razvijen sustav dvostrukog hlađenja, koje je, riječima kompanije - učinkovito i tiho.