KORISNO

Ovaj uređaj će vam zabraniti pristup Facebooku dok vozite

26.04.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Tvrtka Cell Control razvila je uređaj koji onemogućava vozače u korištenju aplikacija na mobitelu koje bi ih mogle ometati tijekom vožnje. Dobar je za praćenje tinejdžera i zaposlenika, kažu

DriveID, kojeg prodaju u paketima od u cjenovnom rasponu od 129 do 307 dolara (od 900 do 2.100 kuna), prikači se na vjetrobran, iza retrovizora. Na solarni je pogon, tako da se puni tijekom vožnje.

Blokira aplikacije koje mogu odvući pozornost, uglavnom društvene medije i aplikacije za brbljanje, odnosno razmjenu poruka. To ne znači kako ćete biti nedostupni tijekom vožnje - propustit će dolazne i odlazne pozive te navigacijske aplikacije.

Možete sami birati koje aplikacije će biti blokirane tijekom vožnje. Prepoznaje pokret, tako da se aktivira samo tijekom vožnje, a može i pratiti vožnju te ju ocjenjivati, što je korisno za nadzor tinejdžera i zaposlenika.

Uređaj se s mobitelom povezuje putem Bluetootha te pokriva samo vozačev smartfon - suputnici mogu i dalje slobodno visiti na Facebooku koliko god ih je volja.