MEĐUNARODNI NATJEČAJ

HT zove startupove na Zid poslovnog uspjeha

20.04.2015 u 12:48

Bionic
Reading

S ciljem nagrađivanja inovativnih rješenja za internet stvari (Internet of Things) za poslovne korisnike, Hrvatski Telekom i ostale članice Deutsche Telekom Grupe započinju primati prijave za natječaj Zid poslovnog uspjeha u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Rumunjskoj i Slovačkoj

Ovaj natječaj namijenjen je tvrtkama koje bi željele promovirati svoje rješenje za Internet stvari i učiniti ga dostupnim široj javnosti. Područje su interesa inovativna rješenja za Internet stvari iz svih industrijskih grana kojima se pojednostavljuje rad poslovnih korisnika.

Rješenjima za internet stvari stvara se vizionarski scenarij u kojemu stvari oko nas – od strojeva u proizvodnim pogonima do svakodnevnih predmeta – razmjenjuju i procjenjuju podatke automatski i stvaraju dodanu vrijednost za privatni život i za posao.

Rješenja za Internet stvari uglavnom se temelje na tehnologiji u oblaku i može ih se primjenjivati na svako područje života (npr. povezani automobili, inteligentne zgrade, pametni gradovi, automatizacija proizvodnje, pametno mjerenje potrošnje električne energije/vode/plina i tako dalje). Na primjer, pametnim samoposlužnim aparatima korisnicima se omogućuje povećanje prihoda većom dostupnošću zaliha i povećanom učinkovitošću terenskih aktivnosti optimiziranjem ruta i smanjenjem vremena nadopune.


Sudionici mogu doći do završnice ako svojim rješenjem za internet stvari osvoje dovoljan broj lajkova. Na temelju glasova zajednice donijet će se odluka o najboljim rješenjima prijavljenima u svakoj državi, nakon čega će stručno povjerenstvo odabrati nacionalne pobjednike te najbolje međunarodno rješenje za internet stvari. Za najbolje se rješenje u svakoj od država može osvojiti nacionalna marketinška kampanja u vrijednosti do 230.000 kuna te postati HT-ov partner i tako imati doseg do više od 100.000 poslovnih korisnika Hrvatskog Telekoma.

Kreator pobjedničkog rješenja u međunarodnom dijelu natječaja može postati partner Deutsche Telekom Grupe u svih osam zemalja te postati dostupan za 10,8 milijuna potencijalnih korisnika. Deutsche Telekom Grupa dobro je poznata po održivom uvođenju novih tehnologija i usluga na tržište. Stoga će međunarodni pobjednik dobiti stručno savjetovanje potrebno kako bi se ostvario doseg u prodaji i marketingu.

Sudionici mogu povećati svoj broj glasova i priliku za pobjedu u natječaju aktiviranjem svoje zajednice da glasuje za njih. Glasovanje može biti isplativo: svi koji daju svoj glas i prijave se kao pristalice svojega omiljenog rješenja u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Rumunjskoj i Slovačkoj imaju mogućnost za svoje društvo osvojiti zanimljive nagrade: od izvrsnih smartfona do Office 365 Business Premium usluge.

Natjecanje je posebno zanimljivo ima li se u vidu kako su hardverski startupovi su tijekom prošle godine privukli 80 posto ukupnih ulaganja u domaće početničke tvrtke.

'Sve više se putem interneta spajaju i upravljaju i drugi uređaji, od samovoznih automobila preko nosivih stvari poput naočala i narukvica, pa do uređaja u domaćinstvu, hladnjaka i drugih', rekao je izvršni urednik časopisa Bug Dragan Petric, jedan od ambasadora natječaja.

'Hrvatska je od osamostaljenja izgubila veliki dio industrije. Natječaji poput ovog prilika su za poticanje stvaranja novog sloja obrtnika i poduzetnika, koji će biti u tijeku s golobalnim tehnološkim trendovima', dodao je slobodni ICT novinar i stalni suradnik tportala Miroslav Wranka, također ambasador natjećaja 'Zid poslovnog uspjeha'.

Kategorije i nagrade natječaja Zid poslovnog uspjeha

Nacionalni pobjednik: najbolje rješenje za Internet stvari
Nagrada: nacionalna marketinška kampanja u vrijednosti do 230.000 kn i partnerstvo s Hrvatskom Telekomom

Nacionalni glasač: Glasači mogu osvojiti neke od izvrsnih smartfona (dobitnici se odabiru iz baze svih glasača): 2x Samsung Galaxy S5, HTC M9 i HTC Desire 620. Glasovanjem i ostavljanjem potrebnih podataka prvih 50 glasača koji su ujedno i ovlaštene osobe za zastupanje svoje tvrtke dobit će Office 365 Business Premium uslugu na korištenje šest mjeseci bez naknade.

Međunarodni pobjednik: najbolje međunarodno rješenje za Internet stvari za poslovne korisnike
Nagrada: Partnerstvo s Grupom Deutsche Telekom u osam zemalja s dosegom od potencijalnih 10,8 milijuna poslovnih korisnika i promocija kao partnera Telekoma na međunarodnom sajmu industrije u vrijednosti od 10.000 eura

Raspored natječaja:

Faza prijave za tvrtke: 20. travnja – 25. svibnja 2015.
Faza glasovanja: 11. svibnja – 22. lipnja 2015.
Objava pobjednika: 7. srpnja 2015.

Za prijavu i sve potrebne informacije posjetite www.zid-poslovnog-uspjeha.com.hr