SOFTWARE STARTUP ACADEMY

Pet timova u utrci za Microsoftovih 40 tisuća kuna

17.04.2015 u 07:36

Bionic
Reading

Ovogodišnji finalisti Software Startup Academy dolaze iz Zagreba, Varaždina i Osijeka, s tematski vrlo različitim projektima koji su namijenjeni ljubiteljima rukometa, taksistima, pčelarima, svima koji naručuju hranu online, turističkim agencijama...

Program Software Startup Academy je prije tri godine pokrenuo Microsoft Hrvatska kako bi mladim inovativnim ljudima omogućila podršku za realizaciju poduzetničkih ideja. Ove godine je okupio preko šesto studenata iz pet hrvatskih gradova. Održano je više od šezdeset predavanja i radionica, a u cijelom programu sudjelovalo je dvadesetak mentora.

Odabranih pet finalista svoje će radove predstaviti 23. travnja na 15. konferenciji 'WinDays' u Umagu, pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika Microsofta i predstavnika hrvatske start-up zajednice. Najbolji projekt bit će nagrađen s 40 tisuća kuna za realizaciju poslovnog rješenja.


Ovogodišnji finalisti dolaze iz Zagreba, Varaždina i Osijeka, a njihovi projekti su tematski vrlo različiti. 'Broj sudionika programa Software Startup Academy svake je godine sve veći, a ideje timova su sve naprednije, što je još jedan dokaz da su mladi ljudi u Hrvatskoj inovativni i spremni za razvijanje vlastitog poslovanja te time na razvoj hrvatskog gospodarstva', rekao je član žirija Draško Ivanišević (Microsoft Hrvatska).

Ovogodišnji finalisti su:

1) Tim Balistics (Zagreb) - kreirali su Saas (Software-As-A-Service) cloud uslugu 'Handball Statistics' koja omogućuje detaljno i učinkovito praćenje događaja tijekom rukometne utakmice putem mobilne aplikacije.

2) Tim CabApp (Zagreb) - napravili su servisnu aplikaciju koja prilagođava taksi usluge prema mjeri korisnika, bez obzira gdje se korisnik nalazio. Možete naručiti prijevoznika, odabrati željenu rutu, unaprijed izračunati cijenu prijevoza, arezervirati taksi, odabrati pružatelja usluge temeljem povratnih informacija od drugih korisnika, kao i doći do niže cijene prijevoza nadmetanjem.

3) Tim Codsly (Varaždin) - razvijaju sustav za nadzor, praćenje i kontrolu rada i ponašanja pčela u košnicama kroz web i mobilne aplikacije MyBeeLine. Kroz interaktivno sučelje pčelaru je omogućeno bilježenje promjena koje su se dogodile u odnosu na pregled košnica.

4) Tim Foodly (Osijek) - sustav za naručivanje hrane preko interneta koji se sastoji od web stranice i desktop aplikacije. Kombinira naručivanje hrane online i s mogućnošću kreiranja personalizirane narudžbe.

5) Tim Tourgent (Varaždin) - cloud usluga koja autobusnim prijevoznicima i turističkim agencijama omogućuje praćenje njihovih tura, vozača, vodiča i vozila.