APLIKACIJE

S Riffom možete stvarati video zajedno s prijateljima

02.04.2015 u 16:50

Bionic
Reading

Nakon Meerkata i Twitterove aplikacije za streaming videa uživo Periscope, i Facebook je izbacio aplikaciju za video.Zove se Riff i omogućava stvaranje video zapisa s prijateljima

Dostupna je za Android i iOS, trenutno na engleskom, španjolskom, portugalskom, francuskom, talijanskom, tajlandskom vijetnamskom, japanskom i poljskom jeziku.

Kako funkcionira? Nakon što ju instalirate, možete predložiti temu (recimo, #aprililili) i snimiti video zapis trajanja do 20 sekundi.

Aplikacija će odbrojati tri, dva, jedan i početi snimati. Što ste snimili, snimili ste - nema mogućnosti montaže, kao ni ubacivanja drugdje snimljenog materijala. Na vaš zapis može se nadovezati prijatelj ili prijateljica s vlastitim, također dužine do 20 sekundi.


Postane li video predugačak, možete preskakati dijelove. Nije ga moguće lajkati ili komentirati. No, 'rifove' možete dijeliti preko Facebooka, mailom ili izravno na webu, a možete i uklanjati vaše zapise.

Aplikaciju su razvili Facebookovi zaposlenici u slobodno vrijeme. Nadahnut je kampanjom 'Ice Bucket Challenge', u kojoj su se poznati i manje poznati ljudi zalijevali kantama ledene vode kako bi podigli razinu svjesnosti i informiranosti o Lou Gehrigovoj bolesti te bacali virtualnu rukavicu izazova u lice prijateljima.

U Facebooku Riff zasad ne planiraju monetizirati.

Više:Facebook