NOVITETI

Galaxy S6 stiže 17. travnja, pripremite barem 5.999 kn

02.04.2015 u 11:15

Bionic
Reading

Nova perjanica u prodaju će zajedno s modelom S6 Edge. Preporučena cijena za početni model s 32 GB memorije je 5.999 kn, dok će S6 Edge sa 128 GB koštati 8.499 kn

Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge predstavljeni su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Bit će od 17. travnja dostupni kod operatera i maloprodajnih partnera, u varijantama od 32, 64 ili 128 GB. Moći ćete birati biserno bijele, safirno crne i zlatno-platinaste boje.

Tijekom svibnja uređaji će biti dostupni i u dvije ekskluzivne boje: safirno plavoj za Galaxy S6 te smaragdno zelenoj za Galaxy S6 edge.

Preporučene maloprodajne cijene kretat će se od 5999 kuna za Galaxy S6 u inačici s 32 gigabajta do 8499 kuna za Galaxy S6 edge u inačici sa 128 gigabajta podatkovnog prostora.


Tijekom predstavljanja kao glavne adute novih top modela Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija u hrvatskom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics, istaknuo je dizajn (s posebnim naglaskom kućište koje kombinira aluminij sa zaštitnim staklom Corning Gorilla 4), Super AMOLED QHD zaslon, napredna kamera, više mogućnosti punjenja, poboljšana sigurnost te mogućnosti mobilnog plaćanja.

Uređaji su opremljeni kamerama s objektivima F1.9 i senzori visoke rezolucije na prednjoj kameri razlučivosti pet megapiksela, odnosno stražnjoj razlučivosti 16 megapiksela. Nude značajke kao što su fotografiranje s velikim dinamičkim rasponom i pametnom optičkom stabilizacijom slike te napredno podešavanje osvjetljenja i Quick Launch, koja omogućuje pristup kameri iz bilo kojeg izbornika za 0,7 sekundi.

Uređaji Galaxy S6 (tanak 6,8 milimetra i mase 138 grama) i Galaxy S6 edge (tanak 7 milimetara i mase 132 grama) opremljeni su novim Samsungovim procesorima.

Prvi su 64-bitni mobilni procesori izrađeni u 14-nanometarskoj tehnologiji a prate ih novi memorijski sustav LPDDR4 i flash memorija UFS 2.0, za snažnije performanse i veće brzine memorije uz manju potrošnju energije.

Također, Quad HD Super AMOLED ekran od 5,1 inča donosi gustoću piksela od 577ppi. Poboljšana vidljivost na otvorenom uz osvjetljeniji ekran od 600 kandela po četvornom milimetru, omogućava korisnicima uživanje u sadržaju čak i na izravnom sunčevom svjetlu.

Putni punjač trebao bi potpuno ispražnjenu bateriju napuniti za 80 minuta, dok je kratko punjenje od 10 minuta dostatno za autonomiju korištenja do četiri sata. Kompatibilni su sa svakim bežičnim punjačem koji se nalazi na tržištu (standardi WPC i PMA).