PUTUJU U LONDON

Poznati pobjednici Sonyjevog globalnog fotografskog natječaja

02.04.2015 u 11:49

Bionic
Reading

Objavljeni su pobjednici kategorija 'Open' i 'Youth' te 'Mobile Phone' fotografskog natjecanja '2015 Sony World Photography Awards'. Dolaze iz raznih dijelova svijeta i raznih su uzrasta - najmlađa pobjednica stara je 14 godina

Odabrao ih je stručni žiri pod vodstvom Sama Barzilaya, kreativnog direktora United Photo Industries. Pobjednika kategorije 'Mobile Phone', u kojoj su se natjecali fotografi koji snimaju pametnim telefonima, odabrala je publika javnim glasanjem na stranici World Photography Organisation.

Pobjednici u kategorijama 'Open':

'Arhitektura' - Armin Appel, Njemačka
'Umjetnost i kultura' - Hector Muñoz Huerta, Meksiko
'Enhanced' - Antony Crossfield, Velika Britanija
'Niska razina osvjetljenja' - Nick Ng Yeow Kee, Malezija
'Priroda i divljina' - Antoine Weis, Švicarska/Luksemburg
'Panoramske fotografije' - Norman Quinn, Velika Britanija
'Osobe' - Saleh Rozati, Iran (živi u Austriji)
'Osmijeh' - Wilson Lee, Hong Kong
'Split Second' - Jaime Massieu, Španjolska
'Travel' - Yasen Georgiev, Bugarska


Pobjednici u kategoriji 'Youth' (natjecatelji stari do 19 godina):

'Kultura' - Beatriz Mota da Rocha, Portugal (15 godina)
'Okruženje' - Yong Lin Tan, Malezija (19 godina)
'Portreti' - Stephanie Anjo, Velika Britanija (14 godina)

Nagrađeni u kategoriji 'Mobile Phone':

Pobjednik - Turi Calafato, Italija
2. mjesto - Janos M Schmidt, Mađarska
3. mjesto - Ako Salemi, Iran

Pobjedničku fotografiju izabrala je publika glasanjem putem web stranice World Photography Organisation sa 6.718 glasova (od ukupno primljenih 15.200). Prijave za sudjelovanje u natjecanju bile su otvorene četiri tjedna, tijekom koji je zaprimljeno više od 10.200 fotografija. U uži izbor ušlo je 20 fotografija.

Pobjednici u kategorijama 'Open', 'Youth' i 'Mobile Phone' osvojili su Sonyjevu digitalnu fotografsku opremu i pametne telefone iz serije Xperia. Njihove fotografije bit će izložene u Somerset Houseu u Londonu od 24. travnja do 10. svibnja kao dio natjecanja '2015 Sony World Photography Awards'.

Pobjedom su također osigurali mjesto u finalnom natjecanju za 'Photographer of the Year' i 'Youth Photographer of the Year' u 13 kategorija. Pobjednici finalnog natjecanja bit će objavljeni tijekom ceremonije 'Sony World Photography Awards' 23. travnja u Londonu.

Pobjednicima će biti osiguran put do Londona, gdje će konačni pobjednik u kategoriji 'Open' između ostalog primiti i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 dolara (oko 35,5 tisuća kuna).