LAKO I BEŽIČNO

Novi Sonyjevi prenosivi zvučnici pružaju ugodnije iskustvo slušanja

29.03.2015 u 08:32

Bionic
Reading

Sony je otkrio tri nova prijenosna bežična zvučnika, koji osiguravaju izvrsnu kvalitetu zvuka. Modeli SRS-X11, SRS-X33 i SRS-X55 kombiniraju snažnu kvalitetu zvuka s Bluetooth/NFC povezivosti te omogućavaju brzo povezivanje s kakvim pametnim uređajem i reprodukciju glazbe

Kompanija priopćava kako je zvučnike moguće koristiti i kao telefonske zvučnike, pored ostalog. SRS-X11 krasi maleni kockasti dizajn uz dimenzije od 61 puta 61 puta 61 milimetar, a usprkos malom paketu, riječ je o zvučniku koji spaja snagu od 10W s dvije pasivne membrane kako bi zvuk bio što bogatiji. Moguće je čak spojiti i dva takva zvučnika za još bolju reprodukciju i više snage. Na jednom punjenju mogu raditi do 12 sati, a dostupnost se očekuje od travnja.

SRS-X33 pak krasi smanjenje dimenzija u odnosu na prethodnika SRS-X3 za 20 posto. Usprkos tome, zadržana je bogata kvaliteta zvuka uz 12-satno trajanje baterije.


SRS-X55 doseže nove razine kvalitete zvuka za kompaktne zvučnike, navode u Sonyju. Njegov 2.1 sustav kanala i dvostrukih pasivnih radijatora uspio je iznjedriti snagu od 30W, što je dovoljno i za reprodukciju glazbe na manjim zabavama. Integrirana baterija osigurava reprodukciju od oko 10 sati.

Očekuje se kako će modeli X33 i X55 na tržište stići u svibnju.