TRAJE DO 20. TRAVNJA

Raspisan natječaj za najbolje ICT novinare i radove

26.03.2015 u 05:47

Bionic
Reading

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisao je natječaj za 14. dodjelu novinarskih nagrada 'SAP ICT Journalist Prize Božo Težak'

Natječaj za najbolje novinarske radove otvoren je do 20. travnja. Nagrade će biti dodijeljene za radove objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini u slijedećim kategorijama: za najbolji novinarski uradak, za najbolji urednički uradak i za ICT novinara godine.

Na natječaj se mogu prijaviti i profesionalni novinari i urednici koji nisu članovi Hrvatskog novinarskog društva.

Nagrade Zbora ICT novinara Hrvatskog novinarskog društva - ogranka novinara koji svojim radom prate zbivanja u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija - mogu biti dodijeljene za najbolje radove iz svih medija - novine, radio, televizija, internet.

Novinarske radove mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci i redakcije. Od osnivanja nagrade 2001. godine, glavni sponzor i partner dodjele nagrade je tvrtka SAP.


Prijava je moguća izravno putem web stranice www.sapmag.com.hr/sapbozotezak. Radove ocjenjuje žiri u sastavu: Vjeran Bušelić, voditelj centra za karijerno savjetovanje te viši predavač na Tehničkom veleučilištu Zagreb; Sonja Popović, direktorica SAP d.o.o., Dario Sušanj, konzultant za odnose s javnošću (Kursor komunikacije) i bivši ICT novinar; Dražen Tomić, glavni urednik ICTbusiness.info, ICTbusiness TV i Gameperspectives.hr te Boris Žitnik, direktor Omniaconsulta.

Žiri donosi odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak dok informatičkog novinara godine glasanjem biraju članovi Zbora informatičkih novinara HND-a, prema Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

'Veseli nas činjenica da se novinarski i urednički angažman iznova nagrađuju, potvrđujući kako je novinarska struka, unatoč brojnim promjenama važan čimbenik u stvaranju kvalitetnog sadržaja.

Biti drugačiji, bolji, vjerodostojan i argumentiran teško je održivo u današnjem naprednom okruženju. Brzina prijenosa informacija dostiže nevjerojatne mogućnosti, no doprinositi kvaliteti medijskog izričaja pravi je izazov. Drago mi je što SAP u Hrvatskoj ima mogućnosti već 14 godina doprinositi razvoju struke i profesionalizma', naglasila je Sonja Popović, direktorica SAP-a.

Nagrade 'SAP ICT Journalist Prize Božo Težak' novčanog su karaktera, a bit će dodijeljena po jednom laureatu za svaku kategoriju. Svečana dodjela nagrada bit će održana sredinom lipnja, u sklopu poslovno-tehnološke konferencije 'SAP Forum'.