UZ RAČUNALO I BILO ŠTO TREĆE

Postanite produktivni i na Androidu

30.03.2015 u 06:58

Bionic
Reading

Dok je sinonim za produktivnost sve donedavno bilo osobno računalo, stvari su se razvojem mobilnih uređaja drastično izmijenile s vremenom. Ne, nije tu riječ o pokušaju ujedinjenja pametnih telefona, tableta i računala pod jedno okružje, koliko o činjenici da je danas 'suradnja' svih tih uređaja zahvaljujući kvalitetnim aplikacijama na sasvim novoj razini

Brad Chacos za PC World donosi pregled bitnijih Android aplikacija koje vrlo rado 'surađuju' i s osobnim računalom pa je na samom korisniku gdje želi nastaviti rad u bilo kojem trenutku.

Pristup datotečnom sustavu je od velikog značaja, a mnogo opcija u Android svijetu pruža besplatni ASTRO File Manager with Cloud. Pored izvrsnih mogućnosti koje se i očekuju od file manager aplikacije, ASTRO pruža i izvrsne mogućnosti pretraživanja (neovisno o tome gdje se datoteke nalaze skrivene na telefonu), a zahvaljujući 'Cloud Hoppingu', moguće je prebacivati datoteke iz više cloud servisa na druge, bez potrebe za preuzimanjem sadržaja na sami mobitel.


Ako su korisnici ikad poželjeli upravljati svojim Android mobilnim uređajem na daljinu preko računala, teško da se može naći bolje rješenje od aplikacije AirDroid. O tom izvrsnom komadu softvera je već ranije bilo riječi na stranicama Gadgeterije. FolderSync pak, pored file managementa, omogućuje vrlo jednostavnu sinkronizaciju s cloud servisima, što je vrlo poželjno za rad s više različitih uređaja.

Microsoft Office Mobile. Ne treba mnogo više reći o servisu koji je postao sinonimom za produktivnost. Ipak, u slučaju da je potrebno pristupiti više različitih cloud rješenja (Box, DropBox, Google Drive, OneDrive, Amazon Cloud Drive i SugarSync), valjalo bi pogledati i OfficeSuite 8 Pro. Iako košta 15-tak dolara, recenzije korisnika su rekle svoje.

Za pripomoć u organiziranju, Evernote je i dalje tu - a dostupnost na svim bitnijim platformama osigurava brz i jednostavan rad i realizaciju korisnikovih ideja. Boljoj organizaciji svakako može pomoći i mobilna aplikacija Tasker. Ona pruža potpunu automatizaciju praktički svega zamislivog na Android uređaju, od postavki do SMS poruka, i to kroz različite korisničke profile. Moguće je tako, primjera radi, reći uređaju da gasi mobilnu internetsku vezu te se prebaci na Wi-Fi u uredu/kod kuće, automatski aktivira određenu glazbu u neko doba i sl.

Više o svemu na izvornom linku