SPARTAN SVE MOĆNIJI

Adobe i Microsoft surađuju na browseru sljedeće generacije

26.03.2015 u 13:21

Bionic
Reading

Microsoft je ovih dana objavio kako će Adobe imati značajnu ulogu u razvoju projekta Spartan, internetskog preglednika sljedeće generacije za Windows 10 OS. Adobe donosi brojna poboljšanja kad je riječ o tipografiji, dizajnu i animaciji

'Adobe je jedan od bitnijih suradnika kad je riječ o open source browser engineima kao što su WebKit, Blink i Gecko. U prošlosti je njima bilo vrlo teško (ili bilo kome drugom osim Microsoftu) doprinijeti kodu za razvoj Internet Explorera', piše službeni Microsoftov blog, dodavši kako je upravo takav tretman rezultirao tim da su drugi preglednici bili sve bolji i bolji, dok poboljšanja nisu mogla doći na Microsoftovu platformu.

Engine koji stoji iza projekta Spartan i dalje ostaje zatvorenog koda, no čini se kako su u Redmondu popustili s uzdama - te da jednostavno žele biti konkurentniji u segmentu internetskih preglednika.


Rezultat samog početka suradnje je podrška Project Spartan preglednika za kudikamo više blend modova u odnosu na Internet Explorer 11, što je moguće isprobati na ovom linku te vidjeti u nastavku:


Microsoft poručuje kako je ovo tek početak priče o suradnji s Adobeom te da valja očekivati mnogo više u mjesecima koji slijede.