SVE JE OPTIMIZIRANO

Samsung napravio i više od obećanja kad je posrijedi 'bloatware'

24.03.2015 u 07:14

Bionic
Reading

Nakon niza godina i neobičnog nedavnog obećanja o smanjenju 'bloatwarea', čini se kako je Samsungovo korisničko sučelje TouchWiz brže i optimiziranije no ikad. Prvi pogledi na uređaje Galaxy S6 i S6 Edge su dali za naslutiti kako su uređaji vrlo brzi u radu, a Samsungovo obećanje da će uređaji biti brži i bolji je s razlogom tu - uz dodatni bonus

Jedan od sretnika koji su se domogli Samsungove nove perjanice je na XDA Developers forumima odlučio podijeliti svoje prve dojmove vezane uz uređaj, a jedan od bitnijih je i pravo iznenađenje. Naime, čioni se kako se praktički sve predinstalirane aplikacije na Galaxyju S6 Edge mogu ukloniti, što uključuje i Google servise poput Gmaila, Google+, YouTubea pa čak i Play Storea. Moguće je ukloniti i Samsungove servise S Voice i S Health, kao i Microsoftove komade softvera OneNote, OneDrive i Skype, koji također stižu predinstalirani na uređaje.


U slučaju da se ovakvo što pokaže istinitim i po prvim primjercima koji slete na recenzije, Samsung je napravio vrlo značajan korak. Tehnički nije moguće ukloniti tek samu aplikaciju za telefoniranje, kalendar, internetski preglednik, kameru i Samsungovu Galaxy Apps trgovinu aplikacijama.

'TouchWiz je fenomenalno brz...postavke su također vrlo čiste', rekao je korisnik Jeshter2000. Više njegovih dojmova je moguće pronaći na ovom linku, gdje se može postaviti i pokoje pitanje vezano uz uređaj.