BUILD 12521

Evo što krije nova verzija Windowsa 10 za mobitele

17.03.2015 u 12:38

Bionic
Reading

Poljska stranica WindowsMania navodno je ugrabila Windows 10 za pametne telefone u buildu 8.15.12521, a dok screenshot materijal valja uzimati sa zrnom soli, stvari se čine dovoljno realnima. Što onda donosi Windows 10 u svojoj mobilnoj inačici?

Po svoj prilici, Microsoft 'Metro' dizajnerski jezik mijenja iz pravokutnih oblika u nešto drugo. Kontakti i određena polja sada su kružni, a slično vrijedi i za tzv. toggle switcheve. No, kad je riječ o mogućnostima, vrijedi izdvojiti da novi build donosi podršku za kontrolu LED obavijesti. Mnogi su odmah posumnjali da će, po uzoru na neke Android modele i Windows (Phone) mobiteli početi stizati s LED-icom namijenjenoj obavijestima.

Build 12512 donosi i vrlo traženu mogućnost - korisnici u budućnosti neće morati resetirati uređaj u potpunosti kako bi stavili drugi Microsoft račun, već će to biti moguće izravno s uređaja. S time će se ukloniti i aplikacije koje je korisnik kupio/instalirao pod svojim podacima sa starog računa, ali i instalirati aplikacije s novog (ako postoje).


Baš kao na Technical Preview izdanju punokrvnog OS-a Windows 10 namijenjenog računalima, mobiteli će također imati mogućnost mijenjanja dopuštenja za mikrofon zasebno za svaku aplikaciju. Novosti stižu i kod sinkronizacije i backupa te još nekih sitnica vidljivih u screenshotima: