SLUŽBENI PODACI

Na jednom punjenju Apple Watch može napraviti ovoliko

14.03.2015 u 14:28

Bionic
Reading

Apple Watch će izdržati 'cijeli dan korištenja', rekli su u Appleu prigodom otkrivanja novosti vezanih uz ovaj gadget. Pod 'cijeli dan', u Cupertinu računaju s 18 sati korištenja, no možda ne onakvog kakvog bi očekivali. Kompanija je srećom objavila detalje svojih testova...

Novi gadget iz Applea ipak je koliko-toliko u skladu s ranijim glasinama. Unutar 18h 'cjelodnevnog korištenja', u Cupertinu su računali s tim da korisnik tijekom dana 90 puta provjeri vrijeme, pogleda 90 obavijesti na ekranu, koristi aplikaciju 45 minuta te odradi 30-minutni trening s glazbom putem Bluetooth veze.

Ako je za svaku 90-tak provjera vremena i 90-tak obavijesti potrebno kakvih (velikodušnih) 10 sekundi, dobiva se pola sata rada uređaja. Uz 30-minutni trening i korištenje aplikacije od 45 minuta, to je ukupno sat i 45 minuta s aktiviranim uređajem (ili svega sat i 15 minuta s uređajem upaljenog ekrana, izuzme li se trening). Konkurencija bez većih problema (trajno) prikazuje vrijeme i više od dana. Bilo kako bilo - rezultat je očekivan, a punjenje uređaja prema Appleovim podacima traje dva i pol sata.


U načinu rada gdje korisnik isključivo provjerava vrijeme pet puta svakih sat vremena, uređaj može raditi do 48 sati, a kada je riječ o slušanju glazbe preko Bluetooth veze, Watch može raditi do šest i pol sati. Svi ovi podaci vrijede za manji (38mm) Watch, a kompanija navodi kako će veća varijanta (42mm) imati nešto bolje rezultate.

Kad baterija bude na izmaku, Apple Watch će ući u poseban režim rada gdje korisnik može aktivirati ekran kako bi vidio samo vrijeme - a u tom modu bi uređaj trebao raditi do 72 sata.