USKORO U PRODAJI

Kairos smartwatch kombinira mehaniku i prozirni ekran

05.03.2015 u 15:32

Bionic
Reading

Kairos je s razvojem vlastite vizije pametnog ručnog sata počeo još davno, uz najavu lani, no tek na ovogodišnjem Mobile World Congressu ih je otkrila novinarska ekipa CNeta. Ovaj neobični gadget je zapravo mehanički ručni sat, iznad čije se mehanike krije prozirni OLED zaslon, koji služi uobičajenim funkcijama smartwatcha - prikazu obavijesti, razgovora i slično

Kairos Watch spaja pametni ručni sat u mehaniku, što uz korištenje posebnog zaslova osigurava trajanje baterije do maksimalno sedam dana. Posebnost je svakako i tvrdnja kompanije da će uređaje nadograđivati za stotinjak dolara s vremenom, kako elektronika i ostale komponente nikad ne bi zastarjele.

Na Mobile World Congressu kompanija je prezentirala tek podeblji prototip, na kojem su se prikazivale demo obavijesti i funkcije. S obzirom na kvalitetu izvedbe i kombiniranje više elemenata klasičnog i modernog van samog izgleda, ne čudi i početna cijena od 549 dolara (do najskuplje verzije od 1.249 dolara).

Drugih detalja za sada nema, van informacija koje se može pronaći na službenoj stranici (gdje je moguća i prednarudžba). Koliko je neobično ovakvo preklapanje elemenata svjedoče i reakcije onih koji su imali prilike vidjeti Kairos Watch uživo.

'Probali smo mnogo smartwatch gadgeta, no nikad nisam vidio nešto slično Kairos Watchu', rekao je CNetov Scott Stein: