MWC 2015

Sabolov PhotoMath među pobjednicima u Barceloni

Bionic
Reading

Bio je to sjajan dan za mlade hrvatske tvrtke u Barceloni. Damir Sabol i njegov tim uzeli su prvo mjesto u kategoriji 'Digital Media', dok je Fueloyal bio drugi u kategoriji 'Internet of Things'

Sudjelovali su na drugoj konferenciji za startupove '4YFN' (Four Years From Now), održanoj u sklopu 'Mobile World Congressa 2015', koja je okupila više od osam tisuća sudionika, među kojima 235 izlagača, 250 investitora i 450 poduzetnika iz cijelog svijeta. Za sudjelovanje se prijavilo se više od 500 startupova.

Sabol je za ICTbusiness.info rekao kako su odlično odradili posao. PhotoMath, aplikacija koja je nedavno dobila i izdanje za Android, trenutno ima više od sto tisuća aktivnih korisnika i više od milijun skeniranih zadataka dnevno.

Fueloyal, piše Netokracija, sa svojim projektom pametnog čepa za gorivo ne samo što je osvojio drugo mjesto u kategoriji 'Internet of Things', već su izborili i prvo mjesto tijekom 'TechCrunch Meetupa' među devet prijavljenih startupova, što im je donijelo pozivnicu i štand na 'TechCrunch Disruptu', koji će biti održan u New Yorku u svibnju.