RAČUNALSTVO U OBLAKU

Microsoft dobio certifikat ISO za zaštitu privatnosti

04.03.2015 u 15:08

Bionic
Reading

U softverskom divu iz Redmonda tvrde kako su prva velika svjetska IT kompanija kojoj je odobren međunarodni standard o zaštiti privatnosti podataka u oblaku ISO/IEC 27018

Vijest je putem bloga Microsoft on the Issues objavio Brad Smith, izvršni potpredsjednik za pravna pitanja u Microsoftu.

Uslijedila je nakon potvrde revizora da Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online i Intune usluge u potpunosti ispunjavaju standard ISO/IEC 27018, kako ga propisuje Međunarodna organizacija za standardizaciju, u svrhu pružanja ujednačenog, međunarodnog standarda za zaštitu osobnih podataka u oblaku.

'Pridržavajući se standarda ISO 27018, našim korisnicima osiguravamo višeslojnu zaštitu privatnosti. To znači da oni imaju apsolutnu kontrolu nad svojim podacima i u svakom trenutku mogu saznati točnu informaciju o tome što se s njihovim podacima događa.


Također, sprečavamo korištenje podataka naših korisnika u marketinške svrhe, a uvijek ćemo ih obavijestiti u slučaju da vlade traže pristup tim podacima. To je važno i zbog sadašnjeg pravnog okruženja u kojem i naši poslovni korisnici moraju poštivati obveze o zaštiti privatnosti.

Vjerujemo da će standard ISO 27018 poslužiti kao predložak regulatorima i korisnicima budući da i oni žele visoku zaštitu privatnosti svih sektora industrije na svim meridijanima i paralelama', izjavio je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska.