UKUPNO POLA MILIJUNA

Windows Store ima više od 200 tisuća dostupnih aplikacija

05.03.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Windows Store, u kojem se nalaze aplikacije za Windows RT i Windows 8.x platforme, napokon je prešao granicu od 200 tisuća dostupnih aplikacija. Ukupno se u Windows Phone i Windows Storeu nalazi preko 585 tisuća aplikacija

Za stranicu WinBeta, Microsoft je izjavio kako su zadovoljni rezultatom i činjenicom da se na dnevnoj bazi u trgovine dodaje na stotine novih aplikacija. S druge strane, iskusniji potrošači su, sudeći po reakcijama na internetu u nemalom broju odustali od korištenja Windows Storea zbog količine 'smeća'.

Aplikacije koje hine da su službene i pri tom još nelegalno koriste materijal službenih ili pružaju sasvim desetu funkciju od one koju korisnici očekuju još uvijek nisu iskorijenjene iz Windows Storea, usprkos naporima kompanije iz Redmonda. Problem su svakako i tržišta koja takve lažnjake guraju pozitivnim recenzijama...

Prevarantski materijal još uvijek u velikoj mjeri prolazi ovjere, iako je Microsoft još u kolovozu 2014. uklonio više od 1.500 takvih naslova te obećao kako će još agresivnije paziti na to.


Rješenje cijele priče (ili radije - tek jednog njenog dijela) bi trebalo stići u vidu univerzalnih aplikacija koje stižu s Windows 10 OS-om. Model korištenja jedinstvene trgovine aplikacijama trebao bi olakšati stvar svima - kako potrošačima, tako i developerima.