SRCE KOMPANIJE JOŠ KUCA

BlackBerry službeno otkrio Leap i misteriozni 'slider'

03.03.2015 u 11:54

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem MWC-u BlackBerry je želio dokazati kako su itekako još živi. Kompanija je otkrila novog člana obitelji pametnih telefona, BlackBerry Leap. Posrijedi je uređaj nižeg srednjeg segmenta, no ono što će posjetitelji sigurno upamtiti je 'teaser' na kraju prezentacije u obliku 'slider' uređaja kojeg je kompanija tek nakratko prikazala...

Leap je 5-inčni pametni telefon 720p ekrana, kojem srce čini sad već dobrano zastarjeli Qualcommov Snapdragon S4 čip (dvije Krait jezgre na radnom taktu od 1,5GHz) uparen s 2GB radne memorije. Što se spremišnog prostora tiče, riječ je o više-manje standardnih 16GB (proširivo za još 128GB microSD karticama).

Kompanija tvrdi da je baterija od 2.800mAh u ovom uređaju dostatna za 25 sati 'učestalog korištenja', a Leap je još opremljen 8-megapikselnom AF kamericom straga i 2MP kamericom sprijeda. Uređaj pokrežće BB OS 10.3.1, a očekuje se dostupnost u travnju po cijeni od 275 dolara:

Mnogo veću pažnju kompanija je izazvala kratko prikazanim uređajem, umnogočemu nalik na pomalo zaboravljeni Dell Venue Pro. Riječ je o uređaju retro dizajna (s tipkovnicom koja se izvlači), zakrivljenog ekrana - dovoljno da se na temelju fotografije povuku usporedbe i sa Samsungovim Galaxyjem S6 Edge.

BlackBerry nije otkrio niti jedan detalj vezan za uređaj pa ostaje tek čekati na službene informacije o kakvom modelu je točno riječ.