SAMSUNG PAY

Evo čime Samsung želi omasoviti beskontaktno plaćanje

03.03.2015 u 09:00

Bionic
Reading

U Samsungu računaju kako bi njihova usluga beskontaktnog plaćanja mogla biti prihvaćena na približno 30 milijuna prodajnih mjesta diljem svijeta

Usluga Samsung Pay bit će prvo dostupna u SAD-u i Koreji, a naknadno u Europi i Kini zajedno s mobilnim uređajima Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge

Samsung Pay trebao bi omogućiti korištenje mobilnih uređaja za plaćanje na postojećim POS uređajima, pomoću NFC-a i Samsungove tehnologije sigurnog magnetskog prijenosa (Magnetic Secure Transmission, MST), koja može obrađivati privatne kreditne kartice.

Postupak beskontaktnog plaćanja trebao bi biti jednostavan. Dodirom prsta pokrenut ćete aplikaciju, odabrati željenu karticu te ju potvrditi senzorom otiska prsta.

Usluga ne pohranjuje brojeve računa na korisnikov uređaj. U kombinaciji s tokenom, omogućit će bezbrižno mobilno plaćanje diljem svijeta, tvrde u Samsungu.


Za dodatnu sigurnost zadužene su mobilne sigurnosne platforme KNOX i ARM TrustZone, koje doprinose zaštiti podatka prilikom transakcija, štiteći ih od prijevara i krađa podataka. U slučaju gubitka telefona, značajka Find My Mobile omogućuje lociranje telefona kao i brisanje podataka na daljinu.

Iza rješenja južnokorejskog diva stale su velike kartičarske kuće, poput Mastercarda i Vise, a rade na proširivanju svog sustava mobilnog plaćanja i na globalne financijske partnere, uključujući American Express, Bank of America, Citi, JP Morgan Chase i U.S. Bank.