BLACKPHONE 2

Ovo je najsigurniji pametni telefon na svijetu

02.03.2015 u 18:04

Bionic
Reading

Proizvođač Silent Circle, poznat po svom mobilnom uređaju namijenjenom svima koji cijene privatnost - Blackphone, otkrio je i novu generaciju. Blackphone 2 obećava još bolje sigurnosne mogućnosti, a donosi i nadograđene tehničke karakteristike. Istovremeno, kompanija je otkrila i tablet Blackphone+

Blackphone 2 donosi 64-bitni osmojezgreni Qualcommov čip, uz 5,5-inčni 1080p ekran preko kojeg se nalazi Gorilla Glass 3 sloj. Tu je još 3GB radne memorije, baterija od 3.060mAh te microSDXC proširivost. Sa softverske strane priče stiže Private OS u verziji 1.1.

Riječ je o sustavu kojem je za osnovu poslužio ni manje ni više - nego Android, a kompanija posebno ističe postavke vezane uz privatnost te sigurnost. Korisničko sučelje 'Spaces' drži različite dijelove korisnikovog 'mobilnog života' u različitim odjelima uz enkripciju. Tako je moguće postaviti 'Enterprise Space' za rad sa službenim dokumentima i pripadajućom komunikacijom, 'Personal Space' za osobne stvari i komunikaciju te 'Silent Space'. Osnovu svega čini enkripcija komunikacije korisnika na svakom koraku, kada to korisnik želi.

Štoviše, u kompaniji su razvili i vlastitu trgovinu aplikacijama, Silent Store, kako bi sigurnost bila što manje narušena. Očekivana cijena ovog gadgeta je 630 dolara, a na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom ljeta. Za najavljeni 7-inčni tablet Blackphone+ nije otkriveno mnogo detalja, van informacija da će biti dostupan u tekućoj godini.