MWC 2015

Mobitel? Kamera? Ne, to je Lenovo Vibe Shot!

10.03.2015 u 17:37

Bionic
Reading

Glavni adut novog pametnog telefona pogonjenog Androidom u ponudi Lenova je stražnja kamera sa 16 megapiksela. Vibe Shot je upakiran u aluminijsko kućište koje izgleda kao da pripada Sonyjevom digitalcu

Zaljubljenicima u kamere namijenjeno je zasebno dugme za aktiviranje kamere, koje može aktivirati autofokus kad je pritisnuto na pola. Pomalo neobično za uređaj pogonjen Androidom, ali dobro došlo rješenje za sve nas koji se ne želimo gnjaviti s virtualnim tipkama na zaslonu.

Postoji i fizički slider pomoću kojeg možete odabrati hoćete li odabrati smart ili pro način rada. Prvi je uglavnom automatiziran, dok drugi nudi mogućnosti poput promjene razine ISO-a, balansa bijele, ekspozicije i drugog. Sučelje na potonjem gotovo je identično Microsoftovu softveru Lumia Camera.

Šesnaest megapiksela danas više nisu tako dojmljivi na pametnom telefonu kao do prije koju godinu. No, Lenovo je dodao optičku stabilizaciju slike i trobojnu bljeskalicu. Sprijeda je kamera s osam megapiksela.


U paketu su još FHD zaslon dijagonale pet inča (12,7 centimetara), 32 GB ugrađene memorije, 64-bitni Qualcommov procesor, tri GB RAM-a, podrška za mreže 4G/LTE. Operativni sustav je Android 5.0 Lollipop. Cijena je 349 dolara (oko 2.400 kuna).

Lenovo je predstavio i jeftiniji model A7000, sa zaslonom dijagonale 5,5 inča (13,9 cm), koji bi u prodaju trebao tijekom ovog mjeseca, po cijeni od 169 dolara (oko 1.150 kn).

Ima ugrađen Dolby Atmos, binauralni audio sustav pomoću kojeg sadržaj kojeg slušate zvuči kao da dolazi sa svih strana odjednom te procesor MediaTek, dva GB RAM-a i osam GB ugrađene memorije.

Izvor:Verge