MWC 2015

Huawei ima pametni sat, nove pametne narukvice...

10.03.2015 u 17:36

Bionic
Reading

Huawei je na sajam 'Mobile World Congress 2015' u Barceloni donio više novih nosivih uređaja, s kojima žele preuzeti vodeću poziciju u tom segmentu potrošačke elektronike

'Uređaji koje smo predstavili povezivi su i mogu se sinkronizirati u svakom trenutku te korisnicima uvijek nude pametno rješenje u skladu s njihovim potrebama. Naš je cilj postati vodeći proizvođač u industriji nosivih proizvoda', rekao je Richard Yu, predsjednik uprave poslovne jedinice Huawei Consumer, tijekom predstavljanja.

Huawei Watch prvi je pametni sat tog kineskog proizvođača. U dizajnu se ističu elementi safirnih kristala te kućište od kovanog nehrđajućeg čelika s faktorom antikorozivnosti 316L.

Ima AMOLED zaslon dijagonale 1,4 inča (3,5 cm), razlučivosti 400 puta 400 piksela, s kontrastom 10.000:1. Otporan je na ogrebotine i vodu te potpuno kružnog dizajna sa 42 milimetra u promjeru. Napravljen je tako, kažu u Huaweiju, da ćete ga moći koristiti i u rukavicama ili vlažnim rukama.

Zaslon je moguće prilagoditi u 40 opcija, bilo da je riječ o klasičnom ili digitalnom satu, modulu za praćenje zdravstvenih pokazatelja kao primjerice potrošene kalorije, napravljeni koraci i drugo.


Između ostalog, može pratiti puls i mjeriti tlak, a na raspolaganju je i ugrađeni mikrofon. Pogoni ga operativni sustav Android. U kombinaciji s mobilnim telefonom koji ima Android 4.3 ili noviji, pomoću njega moći ćete primati SMS-ova, e-mailova, funkcije kalendara, obavijesti o pozivima…

Sat je dostupan u zlatnoj, srebrnoj i crnoj bolji te raznim kombinacijama materijala i narukvica.

Huawei Watch: Your Ultimate Companion to Make It Possible


TalkBand B2 kombinacija je Bluetooth slušalica i alata za praćenje zdravstvenog stanja. Opremljen sa šest senzora, uređaj će automatski pratiti pokrete, otkriti faze dubokog i početnog sna i ponuditi savjete za kvalitetniji san. Kao dodatni uređaj uz mobilni telefon, opremljen je dvostrukim mikrofonom, tehnologijom za smanjenje pozadinske buke i Bluetooth vezom.


Ima i pametni senzor koji prati je li Bluetooth slušalica na ruci ili ne, pa automatski može puštati glazbu na pametni telefon ili narukvicu B2. Može i potražiti i locirati pametni telefon, bez obzira o kojem je brendu riječ, vibracijom ili zvukom.

Metalni okvir je napravljen od aluminija. HD ekran na dodir uokviren je s dvije opcije u različitim bojama: narukvicom od termoplastičnog poliuretana ili u kožnoj verziji.

Baterija, tvrde u Huaweiju, omogućava autonomiju do pet dana, razgovore do šest sati i 12 dana u 'standby' modu. Podržava uređaje na operativnim sustavima Android i i IOS 7.0 ili noviji. Preporučena cijena kožne verzije je 199 eura (nešto više od 1.500 kuna), a standardne 169 eura (oko 1.300 kn).

Introducing the Huawei TalkBand B2


TalkBand N1 je prvi uređaj s hi-fi stereo + Bluetooth slušalicama koje podržavaju povezivanje s mrežama 4G i prostorom za pohranu više od 1.000 pjesama u formatu .mp3, uz mogućnost Bluetooth telefoniranja i praćenja sportskih aktivnosti.

Pokriva frekvencijsko polje 20-20 KHz. Za čistoću zvuka zadužena je tehnologija Bluetooth prijenosa APTX.

U kombinaciji s pametnim telefonom, ima i funkcionalnosti praćenja sportskih aktivnosti, kao što su brojač koraka, izračun udaljenosti, potrošnja kalorija i slično. Također, pokazuje i ime ili brojeve telefona dolaznih poziva.

Uređaj s dizajnom tipa s mekanom gumenom površinom teži 18 grama. Otporan je na prašinu i vodu (IP54). Dolazi u srebrnoj, sivoj i crvenoj boji, preporučene cijene od 119 eura (nešto više od 900 kn).

Love with Huawei TalkBand N1: Live as everything is a miracle in her eyes


MediaPad X2 je, tvrde u Huaweiju, prvi svjetski ultra-okta 64 bitni LTE 4G Cat6 phablet. S debljinom od 7,28 mm, dodaju, ujedno je i najtanji sedmoinčni (17,7 cm) phablet na svijetu.


Kućište je metalno. Zaslon UHD IPS, razlučivosti 1.200 puta 1.920 piksela (323 ppi), dizajniran je bez rubova, s omjerom ekrana i kućišta od 80 posto i tehnologijom CABC. Nudi kut gledanja od 178 stupnjeva.

Ispod haube je ultra-okta čipset Kirin 930 radnog takta 2.0 GHz, s podrškom za 4G/LTE Cat 6, odnosno brzine preuzimanja podataka do 300 Mbps.

Stražnja kamera ima 13 megapiksela, sa značajkama za bolje fotografije u uvjetima slabog osvjetljenja, brzog okidanja fotografija, prilagodbe fokusa i ekspozicije... Prednja kamera s pet megapiksela ima otvor blende od F2.4 i široki kut od 22 mm.

Baterija je kapaciteta 5.000 mAh.

Dolazi u dvije verzije: standardnoj s 2 GB RAM-a i 16 G ugrađene memorije u srebrnom kućištu i premium s 3 G RAM-a i 32 G ugrađene memorije u jantarno-zlatnom kućištu. Obje inačice su dual SIM.