NEMA KABELA

Ikea će bežično napuniti sve vaše gadgete

02.03.2015 u 12:58

Bionic
Reading

U novu kolekciju namještaja švedskog proizvođača ugrađena je tehnologija za bežično punjenje mobitela i tableta. Bit će dostupna od travnja ove godine

Kolekcija je rezultat je dugoročnog projekta Home Smart. Koristi tehnologiju koja ima globalni Qi standard certificiranja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji ga podržavaju (Google Nexus, Nokia Lumia, HTC, Samsung).

Uređaje koji nisu kompatibilni (poput iPhonea) moguće je puniti navlakom za punjenje Vitahult.

'Iz istraživanja i posjeta domovima koje provodimo svake godine, znamo da ljude smeta nered koji stvaraju kablovi. Brinu se hoće li uspjeti na vrijeme pronaći punjač i hoće li im se baterija potrošiti', naglasila je Jeanette Skjelmose, voditeljica odjela rasvjete i bežičnog punjenja u IKEA of Sweden, tvrtci zaduženoj za dizajn i razvoj Ikeinog asortimana.


'Stvorili smo pametna bežična rješenja koja čine kablove nepotrebnima, a da svejedno možete puniti nekoliko uređaja istovremeno', objasnio je David Wahl, jedan od dizajnera kolekcije koja pretvara noćne ormariće, stolne i podne lampe te radne stolove u mjesta za punjenje.

Pogledajte: