GLE ČUDA

Google ipak neće blokirati sadržaj za odrasle

01.03.2015 u 07:38

Bionic
Reading

Kako su nedavno u Googleu naglo donijeli odluku o brisanju sadržaja za odrasle na svojoj platformi Blogger, tako su od nje brzo i odustali. Korisnici su nedavno, naime, od Googlea dobili informaciju kako imaju rok do 23. ožujka za spremanje materijala seksualnog karaktera, nakon čega će se njihovi blogovi izbrisati. Čini se kako su u Mountain Viewu ipak odustali od te odluke

'(...) u tjednima koji slijede, nećemo više dopustiti blogove koji sadrže seksualno eksplicitan materijal, bilo da je riječ o slikama ili filmovima. Još uvijek ćemo dopustiti određeni sadržaj, predstavljen u umjetničkom, obrazovnom, dokumentarnom ili znanstvenom kontekstu (...)', stajalo je u nedavnoj poruci koju su dobili Blogger korisnici.

Taj potez kompanije je bilo pravo iznenađenje, s obzirom na uobičajenu politiku o necenzuriranju sadržaja. Jessica Pelegio iz Googlea je izjavila kako ipak odustaju od nove politike zbog povratnih informacija korisnika Bloggera, što ne čudi, s obzirom da bi čitavo mnoštvo jednostavno preselilo na mreže i servise poput Tumblra.


'Vlasnici blogova i dalje trebaju označavati blogove sa seksualno eksplicitnim sadržajem kao one namijenjene odraslima, tako da ih se može smjestiti iza odgovarajuće oznake', izjavila je Pelegio, dodavši kako će kompanija ipak blokirati komercijalni pornografski sadržaj.