BEZ REKLAMA

YouTube planira još više modela pretplate

20.02.2015 u 07:16

Bionic
Reading

Prema CNBC-ju, YouTube planira još jedan pretplatnički model pored najavljenog Music Keya. Štoviše, mogućnost bi se trebala pojaviti za svega nekoliko mjeseci, a riječ je o plaćanju za uklanjanje svih reklama iz videa. Navodno je riječ o servisu kojeg je YouTube testirao 2013. godine, po cijeni od 99 centi mjesečno

CNBC navodi kako je informacija stigla od Roberta Kyncla, čovjeka odgovornog za sadržaj i poslovne operacije na YouTubeu. Za vrijeme Code/Media konferencije, izjavio je kako su projekcije i testovi pokazali da će se novom mogućnosti ostvariti rast prihoda na godišnjoj razini od 70 posto.

Riječ je o posebnom modelu pretplate odvojenom od Music Keya, koji će i dalje po planu služiti kao svojevrsna konkurencija servisima Spotify, Rdio, Beats Music i dr.


Google i YouTube za sada nisu otkrili koliko će novi pretplatnički model koštati. Rečeno je tek kako 'poliraju stvari' u pripremi za otkrivanje, što ne čudi, s obzirom na rizik koji takvi poslovni potezi donose na mreži s više od milijardu mjesečnih korisnika.

Kyncl je otkrio i kako svakodnevno rade na novim strategijama kojima će kreatorima sadržaja na YouTubeu olakšati stvar i nagraditi ih. Usprkos konkurenciji Facebooka i drugih, Googleov servis bilježi stalan (i naizgled neometan) rast.