NASMIJEŠITE SE

Nokia krenula u fotografiranje Šibenika i okolice

17.02.2015 u 14:07

Bionic
Reading

U Nokiji su svjesni kako će autonomni automobili budućnosti tražiti potpuno novi pristup i razvoj digitalnih kartografskih rješenja. Njihov HERE odjel stoga ne miruje, već u brojnim automobilima diljem svijeta snimaju prometnice i osvježavaju sadržaj, a na red je došlo i šibensko područje

Kamere Pixsella su uhvatile VW Tiguan opremljen posebnom opremom i kamerama na krovu kako snima šibensko područje za osvježavanje kartografskih podataka dostupnih na Nokia HERE Maps servisu. Navigacijska rješenja na kojima rade u Nokiji će svakako biti sljedeće generacije, a zahvaljujući moćnom hardveru poput onom iz grafičkog diva NVIDIA, slike i ostali vezani sadržaj će biti bolji no ikad prije.

Nokia HERE Maps je dostupna u 196 zemalja, a od mogućnosti pruža i offline navigaciju, 3D prikaz određenih znamenitosti i unutrašnjih prostora više od 90 tisuća jedinstvenih zgrada u više od 70 zemalja.

Nokijine aplikacije za navigaciju su dostupne na svim bitnijim platformama, a postaju od sve veće važnosti za finsku kompaniju. Nokia HERE odjel zabilježio je značajna partnerstva i porast zanimanja za navigacijska rješenja i sustave, posebno kad je riječ o integraciji u automobilskoj industriji.