KODNO IME 'TITAN'

Hoće li Apple unijeti revoluciju i u svijet automobila?

17.02.2015 u 08:01

Bionic
Reading

Prva izvješća kako Apple priprema vlastiti automobil su se rasplamsala u nešto mnogo više. Ugledni Wall Street Journal je nakon Business Insidera otkrio još pregršt detalja vezanih uz Appleov projekt 'Titan', vezan za posebno osmišljen obiteljski automobil

WSJ piše kako su u IT divu iz Cupertina izdvojili više stotina zaposlenika kako bi u tajnosti radili na dizajnu automobila, koji bi bio brandiran kao Appleov. To znači da postoji velika mogućnost kako bi za Apple netko od velikana automobilske industrije zapravo odrađivao proizvodnju. Wall Street Journal saznaje da su u Cupertinu počeli razgovarati s brojnim predstavnicima iz tog segmenta, kao i to da projekt 'Titan' vodi bivši inženjer Forda, Steve Zadesky.

Naravno, ovo ne znači kako će Apple automobil ugledati svjetlo dana svakog trenutka (ili uopće). WSJ piše da je jednako izgledno da se tehnologije iz razvoja zapravo iskoriste za druge uređaje, poput naprednih baterija i elektronike.


S druge strane, izbaciti novi automobil na tržište nije niti malo jednostavno, a Apple želi unijeti revoluciju u taj segment na način sličan kako su u mobilni svijet uveli revoluciju pametnim telefonom iPhone, saznaje WSJ. Hoće li to uspjeti pored Tesla Motorsa i drugih igrača?