GIGASET ELEMENTS

Praktično i prihvatljivo sigurnosno rješenje za vaš dom

16.02.2015 u 11:27

Bionic
Reading

Zaštititi dom od provalnika možete na nebrojeno mnogo načina, no takva su rješenja često prilično skupa. Isprobali smo Gigaset elements, jednostavno, pametno i ono najvažnije, cjenovno prihvatljivo rješenje ove namjene

Pametni dom krilatica je koju sve češće čujemo, a tvrtka Gigaset odlučila je svojim rješenjem uskočiti u ovaj vlak. Tržištu su ponudili svoj elements, sigurnosno rješenje koje će vam u osnovnoj varijanti ponuditi osnovni oblik zaštite doma, a nabavkom dodatnih komponenti sustava razinu sigurnosti dodatno ćete podići.

Po čemu je Gigaset elements toliko pametan?

Činjenica da se Gigaset elements povezuje s pametnim telefonima nije dovoljna sama po sebi da bi uređaj okarakterizirali kao 'pametan', a Gigaset se mogućnostima ovog sustava pobrinuo da mu ovaj pridjev opravdano dodijelimo.

Početni pribor Gigaset elements sastoji se od bazne stanice koja je ujedno i ruter te dva senzora - detektora pokreta i senzora vrata. Postavljanje samog sustava izuzetno je jednostavno.

Baznu stanicu potrebno je povezati s električnom mrežom te pripadajućim kablom s postojećim ruterom telekom operatera koji koristite. Sljedećije korak povezivanje s dodatnom opremom koju ste dobili u paketu elementsa. U senzor vrata potrebno je postaviti bateriju koja se isporučuje u paketu te pripadajućim dodacima postaviti netom iznad kvake ulaznih vrata. Ono što je bitno napomenuti je da je svaki od dodataka ovog sustava moguće postaviti 50 metara od bazne stanice. Senzor vrata detektirat će svako normalno otvaranje vrata, a na svako nasilno otvaranje reagirat će zvučnim alarmom.

Drugi je dodatak osnovnog paketa elementsa detektor pokreta koji postavljate u prostoriju u koju želite nadzirati ovim načinom, a postavljate ga na visini od oko 2,5 metra. Uređaj je moguće tiplama uglaviti u zid, pripadajućim postoljem postaviti na neku površinu ili ga jednostavno zalijepiti.

Još uvijek nismo saznali što je toliko pametno u cijeloj stvari?

Sustav Gigaset elements nema nikakvog ako ga smisla ne uparite s pametnim telefonom preko pripadajuće aplikacije. Aplikacije su dostupne za iOS i Android uređaje, a njezinim pokretanjem dočekat će vas proces registracije koji je potrebno učiniti kako bi sustav funkcionirao. Nakon registracije potrebno je aktivirati baznu stanicu Gigaset elementsa te kalibrirati senzor vrata. To odrađujete jednostavnim praćenjem uputa na zaslonu mobitela, a jednostavan proces kalibracije naučit će senzor kada su vrata otvorena, a kada zatvorena.

Sustav će nakon postavljanje detektirati status vrata (otvorena/zatvorena), a pri pokušaju nasilnog otvaranja oglasit će se i zvučnim alarmom. Detektor pokreta pak prepoznat će čak i najmanji pokret u prostoriji u kojoj se nalazi te vas o tome obavijestiti na zaslonu vašeg pametnog telefona.

Gigaset elements

Sve informacije o Gigaset elementsu koji ste postavili pratit ćete na zaslonu pametnog telefona, poput stanja pojedinih senzora, aktivnosti u stanu i slične.

Gigaset elements možete nabaviti po cijeni od 1.599 kuna, a svaki od dodatnih senzora po 399 kuna.

Zaključak

Koliko god se trudili, ovom sigurnosnom sustavu nismo uspjeli pronaći neku važniju zamjerku. Čini upravo ono što se od sustava ove vrste očekuje, i to po prihvatljivoj cijeni. Ako ste u potrazi za jednostavnim i jeftini(ji)m rješenjem sigurnosne zaštite doma, ne tražite dalje, Gigaset elements nudi sve što vam je potrebno, no ako pak želite neki napredniji oblik zaštite, znajte da ćete za takvo rješenje morati izdvojiti nešto veću količinu novca.

Više detalja o svim dostupnim rješenjima Gigaset elements možete pročitati na stranicama Smartsona