RADNA SNAGA JE SVE

Apple i Tesla Motors se žestoko bore za talente

07.02.2015 u 09:53

Bionic
Reading

Prema novom izvještaju stranice Bloomberg Business, Apple i Tesla vode opaku bitku oko talentiranih radnika. Tesla je tako ugrabio više od 150 Appleovih zaposlenika, više nego od bilo koje druge kompanije. Posrijedi su sve pozicije - od inženjerskih do pravničkih

Bivši Appleovi zaposlenici navode da ih je na prijelaz u drugu kompaniju, osim radnih uvjeta, 'natjerala' i činjenica da je CEO Elon Musk vrlo sličan Jobsu - u smislu da je vizionar i s posebnom pažnjom na detalje.

S druge strane, Musk uživa u takvom povjerenju a i posebnom odnosu prema Appleu i vezanim proizvodima. Visokom profilu talenata koji su se prebacili pripada i Doug Field, bivši Appleov potpredsjednik Mac Hardware Engineering grupe, a koji sada vodi razvoj Tesla električnih vozila.

Istovremeno, Musk tvrdi kako je Apple 'oteo' jako mali broj ljudi iz Tesla Motorsa, usprkos činjenici da su nudili do četvrt milijuna dolara bonusa za potpis ugovora i 60-postotni rast plaća. Cijelu priču je moguće saznati na stranicama Bloomberga.