MICROSOFT AKTIVAN

Outlook stigao na iOS i Android, kao i osvježene aplikacije

29.01.2015 u 12:47

Bionic
Reading

Nakon kraćeg Preview izdanja za najrašireniju mobilnu platformu na svijetu, Office za Android je konačno dovršen, javili su iz Microsofta. Aplikacije bi se svakog trenutka trebale pojaviti u Google Play storeu, a samo u beta izdanju su preuzete 250 tisuća puta. Istovremeno je za iOS i Android stigla zasebna Outlook aplikacija, baš kao i nadograđeni OneDrive

Beta testiranje Officea za Android se pokazalo brzo i uspješno. U 250 tisuća preuzimanja na 33 jezika i u 110 zemalja, Office je 'upoznao' više od tri tisuće Android uređaja, što samo govori o složenosti razvoja za ovu platformu.

Istovremeno, Microsoft je kupovinom kompanije Acompli u prosincu vrlo brzo razvio vlastiti e-mail app. Outlook za iOS je tako već sada spreman i dostupan u App Storeu, dok se verzija za Android u Preview izdanju treba pojaviti u Google Play trgovini aplikacijama tijekom dana. Dok je Outlook.com aplikacija radila isključivo s Outlook.com računima, nova će raditi s MS Exchange, Office 365, Outlook.com, Gmail, Yahoo Mail i iCloud računima. Dodatni sadržaj s OneDrivea, Dropboxa ili drugih servisa se u poruke ubacuje uz svega par dodira prstom.


OneDrive za web i iOS je dobio hrpu nadogradnji. Sučelje za pregled fotografija je sada novo (Albums) i omogućuje korisnicima upravljanje foto-sadržajem na mnogo bolji način, baš kao i njegovu pretragu. 'Sličice su sada veće, fotografije bez okvira, a sve je uređeno u predivan kolaž. Kad otvorite fotografiju, ona ispunjava cijeli ekran - ali su detalji o njoj i dalje dostupni iz pop-up izbornika', piše Microsoft.

Kompanija dodaje kako web izdanje u danima koje slijedi treba biti osvježeno, dok je iOS verzija aplikacije već u trgovini. Android i Windows Phone osvježenja stižu naknadno. O OneDrive novitetima je moguće saznati više na službenom blogu