SIVI IPHONE 6 PLUS

Apple proizveo milijarditi uređaj i odlučio ga zadržati za sebe

30.01.2015 u 13:17

Bionic
Reading

Pored rekordnog poslovanja u prošlom kvartalu, Apple se mogao pohvaliti još jednim podatkom - kompanija je 22. studenog 2014. isporučila milijarditi iUređaj. Tehnički, nije ga isporučila, već su 64-gigabajtni iPhone 6 Plus odlučili zadržati za sebe

Gotovo je nevjerojatno da je kompanija isporučila više od milijardu uređaja pogonjenih iOS platformom, a CEO Tim Cook je trenutak nazvao 'nemjerljivim korakom' te rekao kako je posebno ponosan što je dio te priče.

Cook je rekao i kako je kompanija u prosjeku isporučila više od 34 tisuće iPhonea 'svakog sata, 24 sata dnevno, svakog dana tog kvartala'. Dodao je i kako je Appleove trgovine (kako fizičke, tako i online) u kvartalu posjetilo više od pola milijarde potrošača te da je iPhone 6 do kraja perioda prodavan u 130 zemalja diljem svijeta.


iPhone je za Apple gotovo sve - čini više od pola prodaje kompanije, ali i 70 posto ukupnog profita prema analitičarima. Novi model tog pametnog telefona je, riječima čelnika Applea, privukao više prošlih korisnika Android platforme nego ikad do sada, a kompanija se nada kako će se rast prodaje zadržati i u periodu koji slijedi.