SLJEDEĆE POGLAVLJE

Ove godine stiže nam i Office 2016

26.01.2015 u 08:45

Bionic
Reading

Ovaj tjedan je vrlo aktivan za ekipu iz Redmonda - nakon što su predstavili Windows 10 za potrošače, ali i novi hardver poput HoloLensa, stiglo je vrijeme i za Office. Sljedeći korak za ovaj programski paket je izrada aplikacija namijanjenih upravljanju dodirom i za mobilne uređaje

Optimizirane verzije alata Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook za Windows 10 će biti besplatno predinstalirane na pametnim telefonima te tabletima manjih dijagonala, dok će za druge biti dostupne putem Windows Storea. Ove univerzalne aplikacije će biti dostupne i u sklopu Windows 10 Technical Preview programa u tjednima koji slijede, a konačno izdanje se očekuje u drugom dijelu godine.

Što je možda bitnije za korisnike računala - u kompaniji ubrzano rade i na Office 2016 paketu. Više informacija bi trebalo biti dostupno u sljedećih nekoliko mjeseci, a dovršetak razvoja i početak dostupnosti je planiran za drugu polovinu 2015. godine. Postoji mogućnost i da će se paket pojaviti paralelno s dostupnosti Windows 10 OS-a, no za sada je to samo nagađanje.