PROJEKT ARA

Google će uskoro testirati pametni telefon na slaganje

15.01.2015 u 09:29

Bionic
Reading

Ara u testnom će obliku zaživjeti u Portoriku tijekom druge polovice ove godine, najavljeno je tijekom druge godišnje konferencije posvećene tom projektu

Googleovi partneri bit će lokalni telekomi OpenMobile i Claro. Njihovi korisnici u Portoriku moći će sami slagati svoje pametne telefone, uz pomoć trgovine Ara Marketplace i aplikacija Ara COnfigurator.

Google će na teren poslati i kamione-trgovine, u kojima će Portorikanci moći provjeriti uređaje koje su složili prije no što ih isprobaju. Na raspolaganju će biti 20 do 30 modula u deset kategorija.

Pilot projektom Google želi provjeriti što rade dobro, što ne, kao i što su propustili uvrstiti u ponudu. Posebno ih zanima kako će kupci reagirati na velike mogućnosti izbora i kombinacija koje Ara nosi sa sobom.


U Googleu zasad još pokušavaju stvoriti hardver koji će omogućiti sklapanje robusnog uređaja s podrškom za pozive u mrežama 3G, koji će se dobro nositi s promjenama i nadogradnjama. Sadašnja radna verzija nosi naziv Spiral 2.

Nadaju se kako će do izdanja Spiral 3 doći tijekom drugog tromjesječja ove godine, a koji se ne bi trebao značajno razlikovati od pametnih telefona koji su sad na tržištu - s podrškom za mreže 4G/LTE, baterijom koja može izdržati cijeli dan, pristojnom kamerom te 20 do 30 različitih hardverskih modula.

Izvor:Verge