POSEBNO ZA ANDROID WEAR

MediaTek ima (nove) čipove za nosive gadgete

11.01.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Dok dobar dio gadgeta koji koriste Android Wear koristi identičan hardver kao mobilni uređaji kad su posrijedi čipovi, MediaTek je najavio kako to u budućnosti više neće biti slučaj. MT2601 je čipset dizajniran tako da bude manji i učinkovitiji od postojećih rješenja za nosive gadgete poput pametnih ručnih satova, a posebno je optimiziran za Android Wear platformu

MT2601 se sastoji od dvije ARM Cortex-A7 procesorske jezgre na radnom taktu od 1,2GHz te Mali-400 MP grafičke jedinice. Kako stoji u službenom priopćenju, MediaTekov novi čip donosi 41,5 posto manje komponenti i nižu potrošnju u usporedbi s postojećim rješenjima, a istovremeno je i niže cijene.

Čip istovremeno podržava i qHD razlučivost ekrana, kao i mogućnost spajanja sučelja s nizom vanjskih senzora i bežičnih rješenja. 'MT2601 je nevjerojatno malen i visoko optimiziran za odgovarajući omjer snage i cijene. Rješenje integrirano s Android Wear softverom će omogućiti revoluciju u proizvodnji i mnogo više od toga', rekao je J.C. Hsu, generalni direktor New Business Development odjela kompanije MediaTek. U ovom trenutku se u nosivim gadgetima uglavnom koriste Qualcommova rješenja poput Snapdragona 400, kojem su onemogućene neke od procesorskih jezgri radi manje potrošnje - što je daleko od idealnog načina korištenja u minijaturnim mobilnim uređajima.

MediaTek priopćava i kako je čip već sada u masovnoj proizvodnji, spreman za ubacivanje u buduće uređaje pokretane Android Wear platformom.