VOLVO JE SVE

Volvo će zaštititi bicikliste...od svojih automobila

02.01.2015 u 07:06

Bionic
Reading

Sustavom za rano upozoravanje, Volvo je ceste učinio sigurnijima za bicikliste - ali i ostale sudionike u prometu...koji koriste Volvo. Ovaj švedski proizvođač automobila je posebno poznat po stalnim inovacijama u području sigurnosti u prometu, a u sklopu plana potpunog eliminiranja sudara i nesreća razvijen je i sustav ranog upozoravanja za bicikliste

Posrijedi je korištenje cloud tehnologija kako bi i vozači automobila i biciklisti na vrijeme bili upozoreni jedni na druge u nepreglednim situacijama, a Volvo će s partnerom POC na sajmu CES 2015 predstaviti rješenje cijelog sustava.

Biciklisti korištenjem bilo kakve aplikacije koja koristi GPS praćenje s vozačima Volvo automobila mogu podijeliti svoju lokaciju. Vozači će na vrijeme biti upozoreni u slučaju da se biciklist nalazi u teško vidljivom položaju na cesti u odnosu na automobil, iza drugog automobila ili na kakvom nepreglednom raskrižju.


'2013. Volvo je bio prvi proizvođač koji je uveo Cyclist Detection System s potpuno automatiziranim kočenjem u gradskom prometu. S inovacijom i novom tehnologijom, dolazimo još bliže eliminiranju sliječih točki između automobila i biciklista zauvijek', rekao je Klas Bendrik, potpredsjednik automobilskog proizvođača Volvo. Kako bi sustav trebao funkcionirati najbolje prikazuje jednostavan filmić:

Ovako će Volvo zaštititi bicikliste