PRIPREMITE SE

Facebook opet briše lažne profile, razloga za žalbu je točno nula

02.01.2015 u 10:13

Bionic
Reading

U proteklom tjednu, veliki broj korisnika bez pravog imena i prezimena Facebook je natjerao na korištenje stvarnih podataka. Na ovoj najpopularnijoj mreži, ali i mnogim drugima, tako su odjednom buknule zamjerke i glasne kritike - iako za takvo što nema apsolutno nikakve tehničke osnove

Facebook je u nekim slučajevima tražio i potvrdu podatka korisnika, bilo da je riječ o mobilnim uređajima ili snimci osobne iskaznice. I to je posebno naživciralo neke od posjetitelja te društvene mreže, iako je sasvim jasno da su upravo oni sami krivi za takvo što.

Prilikom stvaranja računa, korisnici naime moraju pristati na uvjete korištenja. U njima, naravno, stoji i vrlo bitna stavka da se moraju koristiti stvarni podaci - ime i prezime. Žalbe o kakvom 'nepoštenju' te mreže, što se da pročitati na brojnim statusima su tako u najmanju ruku besmislene, ako ne i komične.

Uvjeti korištenja


4. Registracija i sigurnost računa

Korisnici usluge Facebook unose svoja stvarna imena i prezimena te podatke o sebi, a da bi to ostalo tako, potrebna nam je vaša pomoć. Evo nekih ponašanja na koja se obvezujete u pogledu registriranja i održavanja sigurnosti svog računa:
1. Na usluzi Facebook nećete davati nikakve lažne osobne podatke ni bez dopuštenja stvarati račun za bilo koga osim za sebe.
2. Nećete stvarati više osobnih računa.
3. Ako onemogućimo vaš račun, drugi nećete stvarati bez našeg dopuštenja.
4. Osobnu vremensku liniju nećete koristiti za vlastitu komercijalnu korist nego ćete u tu svrhu koristiti Facebook stranicu.
5. Nećete koristiti Facebook ako ste mlađi od 13 godina.
6. Nećete koristiti Facebook ako ste osuđivani za seksualne zločine.
7. Svoje ćete osobne podatke održavati točnima i ažurnima.
8. Svoju lozinku (u slučaju razvojnih inženjera: svoj tajni ključ) nećete dijeliti s drugima, nećete drugima omogućiti pristup svom računu ni na bilo koji drugi način dovoditi u pitanje sigurnost svog računa.
9. Svoj račun (uključujući bilo koju stranicu ili aplikaciju koju administrirate) nećete prenositi na druge bez našeg prethodnog pisanog dopuštenja.
10. Ako odaberete korisničko ime ili drugi način identifikacije za svoj račun ili stranicu, pridržavamo pravo uklanjanja ili oduzimanja tog načina identifikacije ako smatramo da je to prikladno (primjerice u slučaju kada se vlasnik registriranog zaštitnog znaka požali na korisničko ime koje nije blisko povezano sa stvarnim imenom korisnika).