NEMA NOVIH MODELA

Znate li koji je iPhone najbolji?

03.01.2015 u 08:40

Bionic
Reading

Ljubitelji iUređaja nerijetko vole napomenuti kako su svi iPhonei značajni, neovisno o uobičajenim dvogodišnjim ciklusima. No jasno je da su postojali oni bolji - i oni gori. Svoje mišljenje dao je Jay Yarow s portala Business Insider, a začudo, nijedan od novijih modela nije se našao na vrhu

Na desetoj poziciji Yarow je smjestio iPhone 3GS. 'Navedite mi jednu stvar po kojoj je taj model poseban. Istog je dizajna kao iPhone 3G, imao je video i ostala uobičajena poboljšanja u radu', navodi ovaj autor. Odmah iza njega se smjestio iPhone 4S, praktički zbog istog problema.

Pomalo je neobično da Yarowu najsvježija perjanica iz Cupertina stoji na tek osmoj poziciji. Da, iPhone 6 bi mogao postati najprodavaniji iPhone do sada, no u dizajnerskom smislu jednostavno postoji previše prigovora. 'iPhone 5s izdvajao se u moru Androida, (...) a iPhone 6 ne biste prepoznali pored Galaxyja S5 ili HTC-ovog modela One.' Kritičari bi rekli da je to možda više problem konkurencije, a posebno je čudno i to što autor model iPhone 6 Plus smješta na visoko drugo mjesto. Ne zbog dizajna, koji i dalje smatra lošim, već zbog 'veličine ekrana'.


Zanimljivo je i to da se iPhone 5 smjestio tek na sedmu poziciju iako je dizajnom zapravo identičan modelu 5s, koji se pak nalazi na četvrtoj poziciji. Zašto? Pa, Yarow naglašava samo prelazak Applea s crne boje kućišta na 'space gray', a posebno mu se sviđa i 'gold' varijanta. Ukusi.

U sredini su se smjestili iPhone 3G i iPhone 5c. 'iPhone 3G bio je miljama daleko od konkurencije kad je ugledao tržište iako nije riječ o najljepšem iPhoneu', piše Yarow, posebno se osvrnuvši na 'zabavnu verziju iPhonea', model 5c.

Treću poziciju zadržao je izvorni iPhone, riječima autora - primarno zbog povijesnog značaja. Što je preostalo za prvu poziciju? iPhone 4.

'Ovo je najljepši iPhone. Staklene plohe su predivne. Srebrna antena oko uređaja je izvrsna. Riječ je o komadu dostojnog muzeja. Za 40 godina izgledat će jednako dobro kao i na dan kada je ugledao tržište. Jednostavno je riječ o fenomenalnom umjetničkom djelu.'