ODOBREN PATENT

Hoćemo li po iPhoneu pisati olovkom?

01.01.2015 u 12:33

Bionic
Reading

Appleu je odobren patent za stilus kojim će biti moguće rukom pisati po gotovo bilo kojoj površini - papiru, prezentacijskim pločama, zidu, iPadovom zaslonu, pa čak i zraku

Po opisu navedenom u patentu, stilus koristi brzinomjer i druge senzore kako bi pratio pokret. Aktivira se kad ga uzmete u ruku, pritisnete na papir ili izvučete iz futrole. Podatke prenosi u stvarnom vremenu ili povremeno kako bi se smanjila potrošnja baterije. Bit će ga moguće koristiti i na odvojenim zaslonima.

Za pisanje na različitim površinama i materijalima trebat će koristiti različite dodatke - recimo, glavu s tintom za bilježnice ili grafitom za crteže. Kapacitativna glava omogućit će pisanje po zaslonima iPada i iPhonea.


Apple je prvi put zahtjev za ovakav patent predao još u siječnju 2010. godine. Bit će izazov dobro realizirati opisanu tehnologiju, ima li se u vidu kako Livescribe - tvrtka specijalizirana upravo za takve uređaje - još uvijek koristi posebno osmišljene bilježnice kako bi uređaji radili kako treba.

Izvor:Tech Crunch